Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Βομβαρδισμένο” το ΑΠΘ: Οι “μπαχαλάκηδες” τα σπάνε, οι Έλληνες πληρώνουν (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

“Βομβαρδισμένο” το ΑΠΘ: Οι “μπαχαλάκηδες” τα σπάνε, οι Έλληνες πληρώνουν (pics-vid)

Περίπου στα 20.000 ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές στο ΑΠΘ, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια βγαλμένα, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, εστίες φωτιάς… συνθέτουν το σκηνικό στο βομβαρδισμένο ΑΠΘ. Ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή […]

ΑΠΘ-1.jpg

Περίπου στα 20.000 ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές στο ΑΠΘ, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια βγαλμένα, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, εστίες φωτιάς… συνθέτουν το σκηνικό στο βομβαρδισμένο ΑΠΘ.

Ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Τα ΜΑΤ απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 14 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τι δήλωσε ο κοσμήτορας στον ΑΝΤ1

«Ζημιές έγιναν στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, σε κάποια αμφιθέατρα και σε μία πτέρυγα διδασκαλίας κατά κύριο λόγο, όπου υπήρχαν κάποια μηχανήματα. Άκουσα κάποιον φοιτητή να το λέει- τα οποία πλέον δεν υπάρχουν», είπε  ο κοσμήτορας της Σχολής, Κώστας Κατσιφαράκης.

«Νομίζω το κόστος που θα επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ, εφόσον δεν προκύψουν νέα πράγματα που δεν έχουμε ανακαλύψει», συμπλήρωσε.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να μην συνεχίσουν τέτοια φαινόμενα, ο κ. Κατσιφαράκης απάντησε:

«Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ένας σχεδιασμός να μην απωθούνται μετά το τέλος της πορείας κάποια στοιχεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη με την σκέψη ή το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα γίνουν ζημιές σε άλλες περιοχές της πόλης, θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα.

Δηλαδή να μην θεωρείται ο πανεπιστημιακός χώρος, που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, ως χώρος ανοχής παράνομων δραστηριοτήτων, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι τέτοιου είδους επεισόδια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις