Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βαριά η ατμόσφαιρα στους ΑΝΕΛ – Οι 3 ηχηρές απουσίες από την ΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριά η ατμόσφαιρα στους ΑΝΕΛ – Οι 3 ηχηρές απουσίες από την ΚΟ

Μαύρος ορίζοντας στους ΑΝΕΛ – Λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ γίνεται γνωστό πως ένα ένα τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου θα απουσιάζουν.  Την αρχή έκανε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. Σήμερα έγινε γνωστό πως και η υπουργός Τουρισμού […]

ΑΝΕΛ

Μαύρος ορίζοντας στους ΑΝΕΛ – Λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ γίνεται γνωστό πως ένα ένα τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου θα απουσιάζουν. 

Την αρχή έκανε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

Σήμερα έγινε γνωστό πως και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά θα απουσιάζει, καθώς λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η κ. Κουντουρά είναι ανάμεσα στα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Πάνο Καμμένο.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ θα απουσιάζει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ.Κόκκαλης με δημοσιογράφους υποστήριξε πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται στην Πάτρα.

Πάντως αν και πρόσθεσε ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πως «για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τα κουβεντιάσουμε από κοντά».

Οι εξηγήσεις της Χρυσοβελώνη για την απουσία της 

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά, δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει θετικά.

Παπαχριστόπουλος: Αν με διαγράψει ο Καμμένος, δεν θα παραδώσω την έδρα 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα γίνει αυτό. Παράλληλα, τόνισε ότι στην περίπτωση που του ζητήσει ο Πάνος Καμμένος να παραδώσει την έδρα του, δεν θα το κάνει.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ξεκαθάρισε ότι εφόσον διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ θα είναι ελεύθερος πολίτης για να κάνει ό,τι θελήσει.

Τέλος, αφού διατύπωσε την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη συνταγή για όλους μας, προσέθεσε ότι κανείς στους ΑΝΕΛ δεν ψέγει κανέναν γιατί έχει διαφορετική άποψη και θα καταψηφίσει.

Από τους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ, μόνο οι δύο έχουν ταχθεί δημόσια στο πλευρό του αρχηγού του κόμματος, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις