Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο- ντοκουμέντο: Η σύλληψη του 33χρονου με τα 135 κιλά κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο- ντοκουμέντο: Η σύλληψη του 33χρονου με τα 135 κιλά κοκαΐνης

Η στιγμή που συνελήφθη ο 33χρονος Σερβοκορεάτης που είχε στην κατοχή του 135 κιλά κοκαΐνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο Μάρτιν συνελήφθη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο 33χρονος να βγαίνει από το μαγαζί όπου είχε πάει για να κάνει τα ψώνια του και βλέπει από […]

Η στιγμή που συνελήφθη ο 33χρονος Σερβοκορεάτης που είχε στην κατοχή του 135 κιλά κοκαΐνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Μάρτιν συνελήφθη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο 33χρονος να βγαίνει από το μαγαζί όπου είχε πάει για να κάνει τα ψώνια του και βλέπει από πίσω του έναν άνδρα, ο οποίος δεν κατάλαβε πως είναι αστυνομικός.

Ο αστυνομικός τον «αγκαλιάζει» απότομα από την μέση, του σηκώνει τα χέρια ώστε να μην μπορεί να επιτεθεί και τον ξαπλώνει κάτω, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδειξε το STAR. Κι άλλοι αστυνομικοί πλησιάζουν και τον ελέγχουν για να δουν αν κουβαλάει όπλο.

Σοκαρισμένοι οι πολίτες πλησιάζουν να δουν τι συμβαίνει ενώ ο Σέρβος κάνει τον ανήξερο και ρωτάει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τον κόσμο και εξηγούν στον Σέρβο ότι έχει συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς έκρυβαν την κοκαΐνη

Το κύκλωμα στο οποίο ανήκει ο 33χρονος που θα γέμισε τα αθηναϊκά σαλόνια με κοκαΐνη χρησιμοποιούσε ειδικούς μηχανισμούς για να εξάγει τα ναρκωτικά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος κ. Παπαζαφύρης, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, ανακάλυψαν στο πολυτελές Volvo του Σέρβου Μάρτιν, που συνελήφθη στην Βάρκιζα, ειδική κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος.

Η κρύπτη άνοιγε με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού πρώτα ο οδηγός του αυτοκινήτου -και προφανώς γνώστης της ειδικής λειτουργίας- πραγματοποιούσε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει.

Όπως αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, ο «βαρόνος» της κόκας έστριβε τέρμα αριστερά το τιμόνι και άνοιγε το παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα αυτόματα να εμφανίζεται κρυφός μοχλός κάτω από το ταμπλό. Τραβώντας το μοχλό έπεφταν τα πίσω καθίσματα και υψωνόταν, ανοίγοντας σταδιακά, η κρύπτη χωρητικότητας 50 έως και 60 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κρύπτη είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσουν το μηχανισμό για την μεταφορά κοκαΐνης, χωρίς οι Αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι σε θέση να ανακαλύψουν το φορτίο.

Οι πελάτες του Μάρτιν

Οι πελάτες του καρτέλ ναρκωτικών στην Ελλάδα εκτιμάται πως ήταν ευκατάστατοι αφού μπορούσα να πληρώσουν 40.000 ευρώ για ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης.

Όπως αποδείχθηκε, το κύκλωμα δεν «έσπαγε» στην αγορά πλάκα ενός κιλού, αλλά «έσπρωχνε» πεντόκιλα κοκαΐνης, σε μεγαλοδιακινητές που κινούνται με άνεση στα σαλόνια και τις καλές γειτονιές της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό και επειδή έχουν προκύψει ενδείξεις για ανθρώπους που φέρονται να προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τα 381 κιλά που είχε εισαγάγει αρχικά το κύκλωμα στην χώρα μας, διεξάγεται παράλληλη έρευνα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σημαντικοί πελάτες του «καρτέλ» και κατά συνέπεια μεγαλοδιακινητές, ώστε στην συνέχεια να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις