Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βάλτε… φωλίτσες στο πρωινό σας και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
PLUS

Βάλτε… φωλίτσες στο πρωινό σας και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αυτή η συνταγή για πρωινό βοηθά για δύο λόγους: 1) η προεργασία απαιτεί ελάχιστο χρόνο, απλά χτυπάς τα αυγά και 2) ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά, όσο εμείς ντυνόμαστε κι ετοιμαζόμαστε. Υλικά για τις φωλίτσες Αντικολλητική φόρμα για μάφινς 6 θέσεων 3 αυγά 100 ml γάλα Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση Κασέρι κομμένο σε κυβάκια 4-5 φύλλα […]

Αυτή η συνταγή για πρωινό βοηθά για δύο λόγους: 1) η προεργασία απαιτεί ελάχιστο χρόνο, απλά χτυπάς τα αυγά και 2) ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά, όσο εμείς ντυνόμαστε κι ετοιμαζόμαστε.

Υλικά για τις φωλίτσες

  • Αντικολλητική φόρμα για μάφινς 6 θέσεων
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • Κασέρι κομμένο σε κυβάκια
  • 4-5 φύλλα σπανάκι πλυμένα και λεπτοκομμένα
  • Μισή πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

Αν δεν σας χορταίνουν οι 6 φωλίτσες, μπορείτε να γεμίσετε δύο φόρμες. Απλά θα διπλασιάσετε τις δόσεις. Επίσης μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα λαχανικά. Εκτός από την πιπεριά φλωρίνης και το σπανάκι, εμένα μου αρέσει σε αυτή τη συνταγή και το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Ή να βάλετε και αλλαντικά μπορείτε.

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αλατοπιπερώστε. Λαδώστε πολύ καλά τη φόρμα με ένα πινέλο, μοιράστε μέσα τα κυβάκια τυριού, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το σπανάκι.

Ρίξτε από πάνω ισόποσα το μείγμα του αυγού. Προσέξτε μόνο να μη γεμίσει τελείως, γιατί θα ξεχειλίσει.

Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.  Αφού ψηθούν, ξεφορμάρετε προσεκτικά! Απολαύστε τα όσο είναι ζεστά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις