Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Βάλε λίγη μαύρη σοκολάτα στην καθημερινότητά σου
ΥΓΕΙΑ

Βάλε λίγη μαύρη σοκολάτα στην καθημερινότητά σου

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο, ενώ είναι επίσης πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, σεληνίου, μαγνησίου και σιδήρου. Είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα. Ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να αποτελεί το μυστικό για την υγεία της […]

μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο, ενώ είναι επίσης πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, σεληνίου, μαγνησίου και σιδήρου.

Είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα.

Ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να αποτελεί το μυστικό για την υγεία της καρδιάς σας.

Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, επειδή καταπολεμά τη θρόμβωση.

Η αντιθρομβωτική δράση της μαύρης σοκολάτας αρχίζει μέσα σε 2 ώρες από την κατανάλωσή της και στα δύο φύλα, ενώ στους άντρες είναι πιο ισχυρή.

Όμως όλα αυτά δεν είναι άλλοθι για να καταναλώνει κανείς ανεξέλεγκτα σοκολάτα, καθώς είναι πολύ πλούσια σε λίπη και ζάχαρη και μπορεί να σας φορτώσει με κιλά.

Μία μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε κακάο σε καθημερινή βάση πάντως, κάνει περισσότερο καλό παρά κακό.

Δύο μπάρες σοκολάτας τη μέρα

Η σοκολάτα όχι μόνο αναζωογονεί τον οργανισμό μας, αλλά επίσης μας προστατεύει και παρατείνει τη ζωή. Οι ειδικοί λένε ότι η σοκολάτα μας βοηθάει τις άμυνες μας ενάντια στα καρδιακά και τα εγκεφαλικά.

Άρα όχι μόνο η σοκολάτα δεν είναι κακή για μας, αλλά δεν υπάρχει και κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι την κόψετε τελείως θα μειώσετε τους κινδύνους καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το κακάο, το οποίο είναι πλούσια μαύρη σοκολάτα, είναι γνωστό για τα οφέλη για την υγεία μας, επειδή έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η ημερήσια κατανάλωση περίπου 100 γραμμαρίων σοκολάτας δίνει το μεγαλύτερο όφελος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις