Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αφαίρεση τριών βαθμών στον Ολυμπιακό!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αφαίρεση τριών βαθμών στον Ολυμπιακό!

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Με αφαίρεση τριών βαθμών από το εν εξελίξει πρωτάθλημα, ποινή διεξαγωγής δύο εντός έδρας αγώνων (με τον Πανιώνιο στις 18 Φεβρουαρίου και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 4 Μαρτίου) χωρίς θεατές και πρόστιμο 90.000€, τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ο Ολυμπιακός, για τα επεισόδια […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Με αφαίρεση τριών βαθμών από το εν εξελίξει πρωτάθλημα, ποινή διεξαγωγής δύο εντός έδρας αγώνων (με τον Πανιώνιο στις 18 Φεβρουαρίου και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 4 Μαρτίου) χωρίς θεατές και πρόστιμο 90.000€, τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ο Ολυμπιακός, για τα επεισόδια στον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή, Σπυρίδωνα Καποδίστρια, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Αναφέρεται, μάλιστα, τραυματισμός ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, απειλή κατά τη σωματικής ακεραιότητας παρευρισκομένων στο γήπεδο, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και πρόκληση στην κοινή γνώμη αισθήματος απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο.

Για όλα αυτά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000€, ενώ ενώ θα πληρώσει άλλες 10.000€ για τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής.

Η ποινή του Ολυμπιακού είναι εφέσιμη και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις