Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτόν τον κορμό πρέπει να τον δοκιμάσετε τώρα
PLUS

Αυτόν τον κορμό πρέπει να τον δοκιμάσετε τώρα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 1 1/2 φλ. γάλα 200 γρ. κουβερτούρα 1 1/2 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης 20 ωμά αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα 1 βανίλια σε σκόνη ένα σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Ξεκινήστε σπάζοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια και βάζοντάς της σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήστε το […]

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
  • 20 ωμά αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • ένα σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Ξεκινήστε σπάζοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια και βάζοντάς της σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα.

Βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήστε το μείγμα να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε τη βανίλια, το κονιάκ και ανακατέψτε και πάλι. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Θρυμματίστε τα μπισκότα και ρίξτε τα κι αυτά στο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά, ρίξτε και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά. Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα μπορείτε και να μη βάλετε.

Πάρτε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μιας χρήσης και απλώστε πάνω σε αυτήν ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Αδειάστε μέσα το μείγμα. Βάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Μόλις σφίξει (μετά από 3-4 ώρες) σερβίρετε. Θα γλίφετε τα δάχτυλά σας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις