Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτή είναι η “σωστή” ώρα για να στείλεις το βιογραφικό σου
PLUS

Αυτή είναι η “σωστή” ώρα για να στείλεις το βιογραφικό σου

Όλοι έχουμε ξενυχτήσει μπροστά στα site εύρεσης εργασίας, στέλνοντας στο ένα μετά το άλλο το βιογραφικό μας. Ψάχνοντας για ώρες, πέφτουμε πάνω σε μια αγγελία που αμέσως σκεφτόμαστε πως «αυτή η δουλειά είναι για μας». Ας πούμε είναι απόγευμα ή βράδυ και εσείς βλέπετε την αγγελία που περιγράφει την τέλεια θέση εργασίας για εσάς. Στέλνετε την αίτηση σας σκεπτόμενη ότι […]

Όλοι έχουμε ξενυχτήσει μπροστά στα site εύρεσης εργασίας, στέλνοντας στο ένα μετά το άλλο το βιογραφικό μας.

Ψάχνοντας για ώρες, πέφτουμε πάνω σε μια αγγελία που αμέσως σκεφτόμαστε πως «αυτή η δουλειά είναι για μας».

Ας πούμε είναι απόγευμα ή βράδυ και εσείς βλέπετε την αγγελία που περιγράφει την τέλεια θέση εργασίας για εσάς. Στέλνετε την αίτηση σας σκεπτόμενη ότι ακόμα και να μη το δουν εκείνη τη στιγμή, θα το δουν το επόμενο πρωί. Λάθος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την TalentWorks, οι αιτήσεις που δέχονται οι εταιρείες μετά τις 7:30 το απόγευμα (19:30) έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε συνέντευξη. Για την ακρίβεια, οτιδήποτε στέλνεται στο μέιλ της διεύθυνσης προσωπικού μετά τις 4 το απόγευμα (16:00), σπάνια ανοίγεται και λαμβάνεται υπόψιν. Αντιθέτως η ώρα που είναι καλύτερο να στείλετε και να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας απαντήσουν, είναι μεταξύ 6 και 10 το πρωί.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν σημασία στα πρώτα και πιο καινούρια email που βλέπουν στα Εισερχόμενα τους. Αν εσείς στείλετε το βιογραφικό σας το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί θα έχει «κατέβει» αρκετά στη λίστα.

Αν πάλι το 6-10 σας φαίνεται αδύνατο, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, μια καλή ώρα είναι και το μεσημέρι, αφού την ώρα του φαγητού πολλοί κοιτούν τα μέιλ τους για να έχουν «συντροφιά» και γιατί εκείνη την ώρα είναι πιο χαλαροί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις