Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Από τις πιο επιτυχημένες ταινίες το The Favourite -12 υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις πιο επιτυχημένες ταινίες το The Favourite -12 υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA

Το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες. Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ξένης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου και δύο υποψηφιότητες για Β’ Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες […]

Emma Stone in the film THE FAVOURITE

Το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ξένης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου και δύο υποψηφιότητες για Β’ Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν.

Επίσης, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το Πράσινο Βιβλίο, το ριμέικ του μιούζικαλ Ένα Αστέρι Γεννιέται, η μαυρόασπρη Ρόμα και του Σπάικ Λι το BlacKkKlansman.

Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ και την Λέιντι Γκάγκα για το Ένα Αστέρι Γεννιέται, την Βαϊόλα Ντέιβις για τις Χήρες και την Μελίσα Μακάρθι για το Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο Vice, ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον φρόντμαν των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στο Bohemian Rhapsody και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το Πράσινο Βιβλίο είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ για το Ενα Αστέρι Γεννιέται και ο Στιβ Κούγκαν για το Σταν και Όλι.

Η  απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών το «The Favourite» απέσπασε το βραβείο του ‘Α Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν που υποδύεται την βασίλισσα Άννα.

Κατά την αποδοχή του βραβείου της, η Κόλμαν αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να κλάψει αλλά δεν μπορούσε γιατί «θα την κοροϊδέψει το τραπέζι της».

Επίσης, ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη αλλά και τις δύο συμπρωταγωνίστριές της, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, αποκαλώντας τις τρυφερά «my bitches».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις