Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Από που βγαίνει πως είχα δεσμευτεί να υπάρχει η ‘Μακεδονία’ στο όνομα;”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Από που βγαίνει πως είχα δεσμευτεί να υπάρχει η ‘Μακεδονία’ στο όνομα;”

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην «Κυριακάτικη Ελευθερία» σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων». Οι πληροφορίες προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου. Το ρεπορτάζ καταγράφει τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού όπως αυτές […]

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην «Κυριακάτικη Ελευθερία» σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων».

Οι πληροφορίες προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού όπως αυτές διατυπώνονται στις συνομιλίες που έχει με βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του.

Το αυστηρό μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων μόνο κάτω από αυστηρές και απαράβατες προϋποθέσεις, έχει ήδη προκαλέσει την ανησυχία της κυβέρνησης.

Λίγες ημέρες πριν, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να διατύπωσε σε συνεργάτες του τη θέση ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος».

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» και πως «αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», φέρεται να τόνισε ο κ. Καραμανλής σε συνομιλητές του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real news.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις