Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απολύθηκε με… παραίτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς
ΚΟΣΜΟΣ

Απολύθηκε με… παραίτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς

Ο Τζεφ Σέσιονς μπήκε στη λίστα των Αμερικανών αξιωματούχων που απολύει… με τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε σε επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο: «Κατόπιν αιτήματος σας, υποβάλλω την παραίτησή μου». «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σέσιονς για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθώ τα καλύτερα», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στο Twitter. We are […]

Τζεφ Σέσιονς υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Τζεφ Σέσιονς μπήκε στη λίστα των Αμερικανών αξιωματούχων που απολύει… με τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε σε επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο: «Κατόπιν αιτήματος σας, υποβάλλω την παραίτησή μου».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σέσιονς για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθώ τα καλύτερα», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στο Twitter.

Η απόλυση του Σέσιονς ήταν δρομολογημένη εδώ και καιρό, διότι ο Τραμπ είχε εκφράσει πολλές φορές την οργή του για τις κινήσεις του υπουργού του.

Ο πρώην Αμερικανός υπουργός είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του σχετικά με την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Μάθιου Γουιτάκερ είναι ο “εκλεκτός” του Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά την αναμενόμενη παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ευχαριστώντας παράλληλα τον Τζεφ Σέσιονς, τον οποίο ωστόσο… υποχρέωσε σε παραίτηση.

«Κατόπιν αιτήματός σας, υποβάλλω την παραίτησή μου», ανέφερε η σύντομη επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Σέσιονς αποπέφθηκε από υπουργός Δικαιοσύνης έπειτα από μήνες αδιάκοπης κριτικής του Τραμπ για την αυτοεξαίρεσή του από την έρευνα για την φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η απομάκρυνση Σέσιονς αναμενόταν να συμβεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης κατά τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, άλλα έχασαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις