Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απίστευτο: Ποινή φυλάκισης, για μια φατσούλα στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο: Ποινή φυλάκισης, για μια φατσούλα στο Facebook

Δεδομένου πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν όρια ως προς την «ελευθερία» έκφρασης, αυτή η είδηση μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ένας άντρας κατέληξε στο εδώλιο, για μια φατσούλα στο Facebook. Ακούγεται σίγουρα απίστευτο, όμως όχι μόνο συνέβη, αλλά το δικαστήριο προχώρησε και στην καταδίκη του Βολιώτη. Στον άντρα, είχε απαγορευθεί να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε γυναίκα […]

Δεδομένου πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν όρια ως προς την «ελευθερία» έκφρασης, αυτή η είδηση μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ένας άντρας κατέληξε στο εδώλιο, για μια φατσούλα στο Facebook.

Ακούγεται σίγουρα απίστευτο, όμως όχι μόνο συνέβη, αλλά το δικαστήριο προχώρησε και στην καταδίκη του Βολιώτη.

Στον άντρα, είχε απαγορευθεί να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε γυναίκα επαγγελματία, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που του είχε κάνει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η γυναίκα ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook στις 2 Φεβρουαρίου, διαφήμιση της επιχείρησής της και ο άντρας, άγνωστο γιατί, σχολίασε με το emoticon που γελάει.

Αυτό εξόργισε την επιχειρηματία και ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στο σκαμνί.

Παραλίγο σε ψυχιατρική κλινική λόγω Facebook

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και το Μονομελές Πρωτοδικείο τού επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η σημαντική αυτή απόφαση φαίνεται να δημιουργεί νομικό προηγούμενο, και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη δημοσίευσή της σε νομικά περιοδικά και τράπεζες νομικών πληροφοριών, ανέφερε στον “Ταχυδρόμο Βόλου” ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις