Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απίστευτο! Έβαζε κάμερες στα ξένα σπίτια και κατέγραφε προσωπικές στιγμές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο! Έβαζε κάμερες στα ξένα σπίτια και κατέγραφε προσωπικές στιγμές

Του Πέτρου Καρσιώτη Έμενε πάνω από τα διαμερίσματα μιας φοιτήτριας και μιας άλλης ενοίκου, αλλά «έβλεπε» όλες τις ιδιαίτερες στιγμές τους στους χώρους τους! Πως; Είχε «κατεβάσει» με καλώδιο μικροσκοπική κάμερα στα δύο διαμερίσματα μέσω της οποίας όχι μόνο παρακολουθούσε, αλλά και κατέγραφε σε ψηφιακά μέσα όσα διαδραματίζονταν στις αυστηρά προσωπικές στιγμές! Η φοιτήτρια εντόπισε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έμενε πάνω από τα διαμερίσματα μιας φοιτήτριας και μιας άλλης ενοίκου, αλλά «έβλεπε» όλες τις ιδιαίτερες στιγμές τους στους χώρους τους!

Πως; Είχε «κατεβάσει» με καλώδιο μικροσκοπική κάμερα στα δύο διαμερίσματα μέσω της οποίας όχι μόνο παρακολουθούσε, αλλά και κατέγραφε σε ψηφιακά μέσα όσα διαδραματίζονταν στις αυστηρά προσωπικές στιγμές!

Η φοιτήτρια εντόπισε τη μικροκάμερα

Σοκ στο Ρέθυμνο έχει προκαλέσει η υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων που αποκαλύπτεται  από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Μετά από την καταγγελία της φοιτήτριας, η οποία εντόπισε προς μεγάλη της έκπληξη, μία κάμερα – ψείρα να… παρακολουθεί το ίδιο της το διαμέρισμα!

Είχε «κατεβάσει» καλώδιο με τη μικροκάμερα στην άκρη

Η υπόθεση που θα φθάσει έως τις δικαστικές αίθουσες άρχισε να ξετυλίγεται  όταν ένας 47χρονος «κατέβασε» με καλώδιο πολλών μέτρων μία κάμερα – ψείρα από το μπαλκόνι του, ούτως ώστε να μπορέσει να παρακολουθεί τα διαμερίσματα μίας φοιτήτριας και της γειτόνισσάς της.

Δεν παρακολουθούσε μόνο αλλά κατέγραφε

Και όχι μόνο απλά παρακολουθούσε αλλά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «κατέγραφε και ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής των συγκεκριμένων ατόμων».

Ο… οπερατέρ(!),  την ίδια ώρα στο σπίτι του είχε στήσει ολόκληρο εξοπλισμό και συγκεκριμένα είχε εγκαταστήσει  συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, αλλά και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.

Η φοιτήτρια όταν αντελήφθη την κάμερα, ενημέρωσε τη γειτόνισσά της και κάλεσε την Αστυνομία.

Έφτασαν στο διαμέρισμα του 47χρονου ακολουθώντας το καλώδιο

Ακολουθώντας το… καλώδιο οι αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα του 47χρονου και αποκάλυψαν  τον τρόπο με τον οποίο έκλεβε τη… ζωή των άλλων!

Και οι δύο γυναίκες έκαναν μήνυση στον 47χρονo ο οποίος και συνελήφθη στο Ρέθυμνο κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Έρευνα παρουσία εισαγγελέα

Στη συνέχεια  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου), καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα κατασχεθέντα

Ήδη τα ψηφιακά μέσα έχουν μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα στοιχεία που συνθέτουν το ακριβές περιεχόμενό τους θα αποσταλούν στην εισαγγελία όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις