Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη: Παπάς παρίστανε τον… γιατρό!
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη: Παπάς παρίστανε τον… γιατρό!

Σάλος έχει προκληθεί με ένα παπά ο οποίος παρίστανε τον γιατρό και «θεράπευε» τους πιστούς με… γουδοχέρι. Το Συνοδικό Δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα, επιβάλλοντας ομόφωνα ποινή αργίας 13 μηνών από κάθε ιεροπραξία. Μετά την καταδίκη του μετατέθηκε σε άλλη εφημεριακή θέση, αλλά αρνήθηκε να αλλάξει ενορία. Διαβάστε ακόμα Μεγάλη… μπίζνα ιερέων – Πώς «έφαγαν» 3,8 εκατ. ευρώ […]

Σάλος έχει προκληθεί με ένα παπά ο οποίος παρίστανε τον γιατρό και «θεράπευε» τους πιστούς με… γουδοχέρι.

Το Συνοδικό Δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα, επιβάλλοντας ομόφωνα ποινή αργίας 13 μηνών από κάθε ιεροπραξία. Μετά την καταδίκη του μετατέθηκε σε άλλη εφημεριακή θέση, αλλά αρνήθηκε να αλλάξει ενορία.

Διαβάστε ακόμα

Μεγάλη… μπίζνα ιερέων – Πώς «έφαγαν» 3,8 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί οριστικά με απόφαση του μητροπολίτη «επειδή κατέλιπε την εφημεριακή του θέση υπέρ τον μήνα αδικαιολογήτως».

Σύμφωνα με την espressonews. gr, «πόρτα» στον ιερέα της Κυλλήνης έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας νόμιμη την απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

Ο κληρικός είχε παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις… ανορθόδοξες πρακτικές που χρησιμοποιούσε στο ποίμνιό του, αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού και μάλιστα… κομπογιαννίτη.

Όπως περιέγραφαν οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και συγγενικά πρόσωπά τους, ο ιερέας τους χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι στα σημεία όπου πονούσαν, υποσχόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν καλά.

Διαβάστε ακόμα

Ερωτικό σκάνδαλο «καίει» αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς όχι μόνο δεν έβρισκαν ανακούφιση στο ιατρικό πρόβλημά τους, αλλά η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν από τις βίαιες «θεραπευτικές» μεθόδους του.

Να σημειωθεί πως χρέωνε μέχρι και 50 ευρώ την επίσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις