Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αντετοκούνμπο: «Είναι πολύ σημαντικό πως εγώ αποτελώ πλέον έμπνευση για τη νεότερη γενιά»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντετοκούνμπο: «Είναι πολύ σημαντικό πως εγώ αποτελώ πλέον έμπνευση για τη νεότερη γενιά»

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 25 πόντους στη νίκη των Μπακς με 104-100 απέναντι στην ομάδα του Ντιτρόιτ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, πέτυχε 7/13 δίποντα, 1/3τρίποντα και 8/12 βολές, ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, είχε 2 κοψίματα και 5 λάθη. Ο «Greek Freak», που γιόρτασε τα […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 25 πόντους στη νίκη των Μπακς με 104-100 απέναντι στην ομάδα του Ντιτρόιτ.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, πέτυχε 7/13 δίποντα, 1/3τρίποντα και 8/12 βολές, ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, είχε 2 κοψίματα και 5 λάθη.

Ο «Greek Freak», που γιόρτασε τα 23α γενέθλια του, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως έχει ευθύνη πλέον, αφού είναι πρότυπο για τη νεότερη γενιά:

«Ήταν μεγάλη νίκη και εν τέλει διασκεδαστική. Βλέποντας όλους τους παίκτες να παίζουν σκληρά και να συμβάλλουν στη νίκη είναι διασκεδαστικό. Τα αστέρια της ομάδας δεν θα είναι κάθε βράδυ αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες να βοηθούν. Θεωρώ ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά όλοι οι παίκτες».

Για τις ευχές που δέχθηκε από την Ελλάδα:

«Το βίντεο ήταν απίστευτο. Είναι επαγγελματίες παίκτες στην Ελλάδα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι σημαντικό που μου δείχνουν τέτοια αγάπη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να τους δω. Ήταν μεγάλη στιγμή για εμένα».

Για τα πρότυπά που είχε ως παιδί και τον αντίστοιχο ρόλο που έχει αναλάβει:

«Τα παιδιά της εθνικής από το 2004, 2005 και το 2006 μου πρόσφεραν εμένα έμπνευση να παίξω μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό πως εγώ αποτελώ πλέον έμπνευση για τη νεότερη γενιά. Να παίζουν μπάσκετ, να διασκεδάζουν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι ευθύνη για μένα. Είχα συνηθίσει να είμαι το πρότυπο για τα αδέλφια μου, οπότε το κάνω όλη μου τη ζωή. Είναι σίγουρα τρελό αυτό που συμβαίνει, γι? αυτό πρέπει να τους δώσω το σωστό παράδειγμα».

https://twitter.com/Bucks/status/938414978452938752

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις