Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ανακάλυψαν μια νέα Γη; Η NASA ετοιμάζεται για την μεγάλη ανακοίνωση
PLUS

Ανακάλυψαν μια νέα Γη; Η NASA ετοιμάζεται για την μεγάλη ανακοίνωση

Η NASA προετοιμάζεται για μεγάλες ανακοινώσεις την Πέμπτη, καθώς όπως έγινε γνωστό, το τηλεσκόπιο Κέπλερ, φέρεται να ανακάλυψε έναν άλλο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, και ίσως φιλοξενεί κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. To τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι επιφορτισμένο από το 2009 με την αναζήτηση κατοικήσιμων εξωπλανητών, εξωγήινης ζωής, αλλά και με τη μελέτη νέων αστεριών, supernova και […]

Η NASA προετοιμάζεται για μεγάλες ανακοινώσεις την Πέμπτη, καθώς όπως έγινε γνωστό, το τηλεσκόπιο Κέπλερ, φέρεται να ανακάλυψε έναν άλλο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, και ίσως φιλοξενεί κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.

To τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι επιφορτισμένο από το 2009 με την αναζήτηση κατοικήσιμων εξωπλανητών, εξωγήινης ζωής, αλλά και με τη μελέτη νέων αστεριών, supernova και άλλων κοσμικών φαινομένων.

Στη δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη NASA, έγινε γνωστό πως η ανακάλυψη έγινε από τους επιστήμονες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης της Google, αφού όπως τονίζεται «παρέχει νέους τρόπους για την ανάλυση των δεδομένων του τηλεσκοπίου Κέκπλερ».

Το τηλεσκόπιο Κέπλερ εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 2009 και έκτοτε αναζητά εξωπλανήτες με μεγάλη επιτυχία, καθώς έχει βρει τεράστιο αριθμό συναρπαστικών «κόσμων» εκεί έξω. Μάλιστα η NASA εκτίμησε τόσο τη δουλειά και τα αποτελέσματα που «έφερε», με αποτέλεσμα το 2014 να ξεκινήσει νέο γύρο ερευνών.

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά την αποστολή του το Κέπλερ, οι επιστήμονες δε γνώριζαν πόσοι εξωπλανήτες υπήρχαν. Σήμερα είναι σε θέση να γνωρίζουν, πως κάθε αστέρι έχει τουλάχιστον έναν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις