Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανήσυχη η Ευρώπη – Τι φοβούνται
ΚΟΣΜΟΣ

Ανήσυχη η Ευρώπη – Τι φοβούνται

Ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση ορίζει ότι οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στην Ελλάδα από τις 17 Απριλίου και μετά, δεν θα υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην επικράτεια. Για αυτό φοβούνται ένα νέο… κύμα προσφυγικής κρίσης. Αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε στο Reuters ως «αρκετά ανησυχητική […]

Ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση ορίζει ότι οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στην Ελλάδα από τις 17 Απριλίου και μετά, δεν θα υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην επικράτεια. Για αυτό φοβούνται ένα νέο… κύμα προσφυγικής κρίσης.

Αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε στο Reuters ως «αρκετά ανησυχητική την απόφαση» καθώς οι ευρωπαίοι φοβούνται ότι θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της Κομισιόν να αποθαρρύνει πρόσφυγες και μετανάστες από το να φύγουν από την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα

Σοκ: Σεξ… επιβίωσης στην Ομόνοια – Νεαροί «πωλούν» το κορμί τους!

Όπως διευκρίνισε, οι ελληνικές αρχές πρέπει «να αναλύσουν και να μελετήσουν τις συνέπειες αυτής της απόφασης».

Ειδικότερα, αυτό που φοβούνται στις Βρυξέλλες είναι ότι οποιαδήποτε προοπτική χαλάρωσης των περιορισμών θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για πρόσφυγες – ειδικά από τη Συρία – να κατευθυνθούν στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Το Reuters σημειώνει, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχουν φτάσει στα νησιά μέχρι σήμερα είναι αυξημένος κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις