Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αλλάζουν οι πινακίδες στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας – Σε εφαρμογή, όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζουν οι πινακίδες στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας – Σε εφαρμογή, όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από την κύρωσή της από τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και μετά από την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ, από τα κράτη-μέλη της συμμαχίας. Σήμερα θα εγκατασταθεί στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας με […]

πινακίδες-Συμφωνία-Πρεσπών.jpg

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από την κύρωσή της από τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και μετά από την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ, από τα κράτη-μέλη της συμμαχίας.

Σήμερα θα εγκατασταθεί στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα, η πρώτη πινακίδα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο δημοσιογράφος της χώρας Vladimir Petreski.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση, που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Ήδη, αφαιρέθηκε το πρωί η πινακίδα που γράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της κυβέρνησης των Σκοπίων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Συνθήκη των Πρεσπών.

Τις επόμενες ώρες θα αντικατασταθεί με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η έδρα της κυβέρνησης στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο των Σκοπίων, που επί Γκρούεφσκι ανακαινίστηκε και πήρε την όψη αρχαιοελληνικού μεγάρου, στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014».

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να τοποθετηθεί πινακίδα με την ένδειξη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στον μεθοριακό σταθμό της Γευγελής, που είναι και το μεγαλύτερο σημείο διέλευσης με την Ελλάδα.

Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις