Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αισιοδοξία για υγιή καρδιά
PLUS

Αισιοδοξία για υγιή καρδιά

Σημαντικά καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία έχουν οι άνθρωποι που βλέπουν αισιόδοξα τη ζωή, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και υγείας της καρδιάς σε πάνω από 5.100 ενήλικες ηλικίας 45 έως 84 ετών. Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως ο βαθμός καρδιαγγειακής υγείας αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό αισιοδοξίας. Όσο […]

Σημαντικά καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία έχουν οι άνθρωποι που βλέπουν αισιόδοξα τη ζωή, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και υγείας της καρδιάς σε πάνω από 5.100 ενήλικες ηλικίας 45 έως 84 ετών. Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως ο βαθμός καρδιαγγειακής υγείας αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό αισιοδοξίας. Όσο πιο αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι, τόσο πιο υγιή καρδιά έχουν.

Όσον αφορά επιμέρους δείκτες, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά χαμηλότερο σάκχαρο και λιγότερη χοληστερίνη, είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά, έχουν πιο φυσιολογικό βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν. Η καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, που συνδέεται με την αισιοδοξία, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και πρόωρου θανάτου. Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η αισιοδοξία συνιστά άλλο ένα πολύτιμο «εργαλείο» πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 «Δεν θα σε απατήσω ξανά»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις