Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Αιλουροειδή” ξάφριζαν σπίτια – Οι τρεις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληροί ο στόχος
ΕΛΛΑΔΑ

“Αιλουροειδή” ξάφριζαν σπίτια – Οι τρεις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληροί ο στόχος

Του Πέτρου Καρσιώτη Αποφάσιζαν τη ληστρική εισβολή, μόνο αν, από την παρακολούθηση, ο στόχος-διαμέρισμα πολυκατοικίας, κυρίως, πληρούσε τρεις προϋποθέσεις! Η πρώτη να διαθέτει καλό δίκτυο στέρεας υδροροής. Η δεύτερη, να υπάρχουν δίπλα στα κτήρια ψηλά δέντρα, σχεδόν εφαπτόμενα στους τοίχους των κατοικιών. Και η τρίτη, να υπάρχουν κτίσματα πολύ κοντά στα σπίτια-στόχους! Γιατί όλα αυτά; […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αποφάσιζαν τη ληστρική εισβολή, μόνο αν, από την παρακολούθηση, ο στόχος-διαμέρισμα πολυκατοικίας, κυρίως, πληρούσε τρεις προϋποθέσεις!

Η πρώτη να διαθέτει καλό δίκτυο στέρεας υδροροής.

Η δεύτερη, να υπάρχουν δίπλα στα κτήρια ψηλά δέντρα, σχεδόν εφαπτόμενα στους τοίχους των κατοικιών.

Και η τρίτη, να υπάρχουν κτίσματα πολύ κοντά στα σπίτια-στόχους!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί η σπείρα των διαρρηκτών που βρισκόταν πίσω από περισσότερες από σαράντα ληστρικές εισβολές σε σπίτια στην περιοχή της Αχαΐας, ήταν… αναρριχητές!

Σαν πραγματικά αιλουροειδή, σκαρφάλωναν από τις υδροροές, ή από τις κορυφές των δέντρων ή από διπλανά κτίσματα, μέχρι το δεύτερο όροφο των κατοικιών, που είχαν αποφασίσει να διαρρήξουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν έως τώρα  σαράντα διαρρήξεις σε οικίες και δύο κλοπές σε αυτοκίνητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία και των τριών μελών της σπείρας

Τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν από τις εγκληματικές τους ενέργειες, παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι, τα μέλη σπείρας είχαν πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις κλοπές από τον Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2018 στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών

Ως προς την μεθοδολογία της σπείρας, προέκυψε ότι οι δράστες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, διερρήγνυαν τις οικίες, παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

«Τονίζεται», αναφέρει η Αστυνομία «ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις κλοπών που εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι δράστες είχαν αναπτύξει την μέθοδο της αναρρίχησης, μέσω υδρορροών, δέντρων και παρακείμενων κτισμάτων, φτάνοντας σε διαμερίσματα μέχρι δευτέρου ορόφου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις