Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε διαμέρισμα “κολαστήριο” για μετανάστες – Ζητούσαν λύτρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε διαμέρισμα “κολαστήριο” για μετανάστες – Ζητούσαν λύτρα

Του Πέτρου Καρσιώτη Εφιαλτικές ώρες ζούσαν παγιδευμένοι από τρεις σκληρούς Πακιστανούς κακοποιούς δύο παράτυποι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, προκειμένου οι συγγενείς τους να πληρώσουν “λύτρα” για την απελευθέρωσή τους. Η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη των τριών Πακιστανών, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτίσει ουσιαστικά τους δύο άτυχους Μπαγκλαντεσιανούς και τους είχαν κλειδώσει σε διαμέρισμα-κολαστήριο στο κέντρο της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εφιαλτικές ώρες ζούσαν παγιδευμένοι από τρεις σκληρούς Πακιστανούς κακοποιούς δύο παράτυποι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, προκειμένου οι συγγενείς τους να πληρώσουν “λύτρα” για την απελευθέρωσή τους.

Η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη των τριών Πακιστανών, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτίσει ουσιαστικά τους δύο άτυχους Μπαγκλαντεσιανούς και τους είχαν κλειδώσει σε διαμέρισμα-κολαστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με βία απαιτούσαν από συγγενείς τα “λύτρα”

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ,  οι συλληφθέντες με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από τους παθόντες να καταβάλουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα χρηματικό ποσό προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς δουλεμπόρους

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία δυο άλλο αλλοδαποί δουλέμποροι για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση,  σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, εντόπισαν οι αστυνομικοί σταθμευμένο Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο πλησίον εγκαταλελειμμένης αποθήκης.

Από την αποθήκη εξήλθε και συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, ενώ λίγο αργότερα εντοπίσθηκε και συνελήφθη και η 27χρονη ομοεθνής συνεργός του.

Βρέθηκαν 44 παράτυποι μετανάστες

Στο εσωτερικό της αποθήκης βρέθηκαν συνολικά 44 παράτυποι αλλοδαποί, οι οποίοι όπως προέκυψε, εισήλθαν στη χώρα τις προηγούμενες ημέρες από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Θα μεταφέρονταν με το φορτηγό στη συμπρωτεύουσα 

Την ώρα της εφόδου το ζευγάρι των παράνομων διακινητών αφού είχε πληρωθεί από τους αλλοδαπούς, επρόκειτο να τους παραλάβει με το φορτηγό για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους εγκατέλειπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις