Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έταζε επιδοτήσεις από την… φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έταζε επιδοτήσεις από την… φυλακή

Του Πέτρου Καρσιώτη Τηλεφωνούσε σε ανύποπτους πολίτες, συστηνόταν ως Διευθυντής Τράπεζας και υποσχόταν με το… αζημίωτο τη χορήγηση επιδοτήσεων η εφάπαξ ασφαλιστικού βοηθήματος η την δήθεν προστασία από επικείμενο… κούρεμα των καταθέσεων! Σύστηνε να καταβάλλονται τα χρήματα μέσω εταιρείας Σε όποιον έδειχνε να ανταποκρίνεται στον μαϊμού διευθυντή υποκαταστήματος Τράπεζας, του σύστηνε να καταβάλει κάποια χρήματα  μέσω […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τηλεφωνούσε σε ανύποπτους πολίτες, συστηνόταν ως Διευθυντής Τράπεζας και υποσχόταν με το… αζημίωτο τη χορήγηση επιδοτήσεων η εφάπαξ ασφαλιστικού βοηθήματος η την δήθεν προστασία από επικείμενο… κούρεμα των καταθέσεων!

Σύστηνε να καταβάλλονται τα χρήματα μέσω εταιρείας

Σε όποιον έδειχνε να ανταποκρίνεται στον μαϊμού διευθυντή υποκαταστήματος Τράπεζας, του σύστηνε να καταβάλει κάποια χρήματα  μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων προκειμένου να… ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες και να πληρωθούν τα παράβολα!

Τα παραλάμβανε η συνεργός

Όταν τα θύματα κατέβαλαν και τα μετρητά αναλάμβανε η συνεργός του δράστη να εισπράξει τα χρήματα.

Εξιχνιάστηκαν ως τώρα μια απάτη και τρεις απόπειρες

Μετά τις καταγγελίες πολιτών για τον… διευθυντή- «μαϊμού» αστυνομικοί της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης  σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας,  εξιχνίασαν μία απάτη και τρεις απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου,  στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Ο 40χρονος έγκλειστος και η 54χρονη συνεργός του

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο  ημεδαπών, ενός 40χρονου, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας και μιας 54χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και απόπειρα απάτης.

Προηγήθηκαν καταγγελίες αναφέρει η Αστυνομία,  σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστος δράστης επιχειρεί να εξαπατήσει πολίτες στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Πήραν 3.500 ευρώ από μια γυναίκα

Οι δράστες, κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 67χρονη ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη και να αποσπάσουν από αυτή το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 61, 57 (άντρες) και 58 (γυναίκα), στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Ο 40χρονος τηλεφωνούσε, η 54χρονη εισέπραττε

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι ο 40χρονος, ήταν αυτός που επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα, ενώ η 54χρονη παραλάμβανε τα χρήματα, μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.

Ψάχνουν κι άλλες περιπτώσεις απάτης

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε  υποβάλλεται  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται,  προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις