Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένοχος ο Σμπώκος, το άλλοτε δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος ο Σμπώκος, το άλλοτε δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου

Ένοχος για την υπόθεση των TorM1 κηρύχθηκε σήμερα, το άλλοτε δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Σμπώκος. Τρεις ενόχους έδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση των Tor-Μ1. Oι δικαστές έκριναν ένοχο τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τον Πέτρο Χροστοδουλίδη και τον Γιώργο Κάμαρη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης […]

Σμπώκος

Ένοχος για την υπόθεση των TorM1 κηρύχθηκε σήμερα, το άλλοτε δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Σμπώκος.

Τρεις ενόχους έδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση των Tor-Μ1.

Oι δικαστές έκριναν ένοχο τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τον Πέτρο Χροστοδουλίδη και τον Γιώργο Κάμαρη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αντίθετα, η απόφαση ήταν αθωωτική για τον Γιώργο Χριστοδουλίδη, καθώς για τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των ποινών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, γύρω από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1, “έπεσαν” τρελά εκατομμύρια.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να παίζει η εταιρεία Clavis, την οποία φέρεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης, αλλά από τις Αρχές εκτιμάται ότι ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου.

Σύμφωνα με την δικογραφία, η «μίζα» που διακινήθηκε για τα ρωσικά όπλα με όχημα την Clavis άγγιξε, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές, τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις