Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ένα βήμα πριν το “μπαμ” Τσίπρας – Καμμένος: Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα βήμα πριν το “μπαμ” Τσίπρας – Καμμένος: Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις

Μπορεί να ήθελαν να χωρίσουν ήπια, όμως όπως φαίνεται Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα έρθουν στην απόλυτη ρήξη Οι υπόνοιες περί αποστασίας, τα αλλεπάλληλα τιτιβίσματα και οι δηλώσεις που “έπεφταν βροχή”, μεγαλώνουν επικίνδυνα το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Αποτέλεσμα να αναβληθεί η σημερινή συνέντευξη Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό Star που θα είχε προκαλούσε […]

Τσίπρας Καμμένος

Μπορεί να ήθελαν να χωρίσουν ήπια, όμως όπως φαίνεται Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα έρθουν στην απόλυτη ρήξη

Οι υπόνοιες περί αποστασίας, τα αλλεπάλληλα τιτιβίσματα και οι δηλώσεις που “έπεφταν βροχή”, μεγαλώνουν επικίνδυνα το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Αποτέλεσμα να αναβληθεί η σημερινή συνέντευξη Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό Star που θα είχε προκαλούσε μια τηλεοπτική «μονομαχία» με τον Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει απόψε στο Open.

Βουλευτές του Πάνου Καμμένου που φλερτάρουν με τον Αλέξη Τσίπρα, θα κληθούν την Παρασκευή να δώσουν εξηγήσεις σε κατ´ ιδίαν συνάντησή τους και αφού πρώτα αναχωρήσει για την Γερμανία η Άνγκελα Μερκελ που φτάνει στην Αθήνα για συζητήσεις με τον πρωθυπουργό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον κ. Τσίπρα μέσα Φεβρουαρίου με κυριότερη αυτή του χρόνου των εκλογών.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει διπλή πλειοψηφία στη βουλή. Και για την συμφωνία των Πρεσπών και για το αν η Ν.Δ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Είναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να περιμένει τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από τη βουλή την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την πρόταση δυσπιστίας αν κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, όπως εξηγούν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αν ληφθεί υπόψιν ότι το ΚΚΕ με 20 βουλευτές που διαθέτει, θα απέχει όπως έχει δηλώσει με τους βουλευτές του από την ψηφοφορία, τότε από το σύνολο των 280 βουλευτών που απομένουν, το 50% συν ένα που χρειάζεται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία δηλαδή 141 ψήφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του τους διαθέτει με τους 145βουλευτές που έχει και επομένως η πλειοψηφία και η δεδηλωμένη της κυβέρνησης δεν κινδυνεύει να χαθεί. Άρα, όπως επέμεναν από το Μέγαρο Μαξίμου στελέχη του, ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να κυβερνά ανενόχλητος για όσο χρόνο επιλέξει μέχρι να προκηρύξει τις εκλογές, τον Μάιο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Πάνος Καμμένος έχει αποδυναμωθεί, με τους Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Κώστα Κατσίκη, να είναι οι μόνοι που τον στηρίζουν φανατικά.

Όπως επισημαίνεται από βουλευτές των ΑΝΕΛ, η απόφασή τους είναι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση χωρίς αναγκαστικά αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας θα χάσει τη δεδηλωμένη. Αυτή χάνεται μόνο αν δεν μπορεί να περάσει κάποιο νομοσχέδιο από τη βουλή και καταψηφιστεί.

Άρα κυβέρνηση μειοψηφίας, κάτι που φέρνει γρήγορα τον λαό στις κάλπες…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις