Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ανθρώπινων νεφρών
ΥΓΕΙΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ανθρώπινων νεφρών

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ανθρώπινων νεφρών οι επιστήμονες Mε επιτυχία δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες λειτουργικούς νεφρούς ποντικιών μέσα σε αρουραίους, ξεκινώντας στο εργαστήριο τους με λίγα μόνο βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ανθρωπίνων νεφρών. Τα νεφρά πρόκειται να δώσουν πολύτιμη λύση […]

νεφρών

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ανθρώπινων νεφρών οι επιστήμονες

Mε επιτυχία δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες λειτουργικούς νεφρούς ποντικιών μέσα σε αρουραίους, ξεκινώντας στο εργαστήριο τους με λίγα μόνο βλαστοκύτταρα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ανθρωπίνων νεφρών.

Τα νεφρά πρόκειται να δώσουν πολύτιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανεπάρκειας νεφρών προς μεταμόσχευση.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών της Φυσιολογίας της Ιαπωνίας,τροποποίησαν γενετικά αρουραίους, έτσι ώστε να μην έχουν δικούς τους νεφρούς και στη συνέχεια ανέπτυξαν μέσα στους αρουραίους νεφρούς ποντικιών.

Οι επιστήμονες πήραν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα ποντικιών, τα οποία εισήγαγαν σε έμβρυα αρουραίων.

Αυτά με τη σειρά τους μεταφέρθηκαν μέσα σε παρένθετες «μητέρες», που γέννησαν απογόνους με νεφρά ποντικιών.

«Στο μέλλον η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν, από βλαστικά κύτταρα, όργανα μέσα σε ζώα, με τον τρόπο αυτό παρατείνοντας τη διάρκεια και βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως», δήλωσε ο ερευνητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις