Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που κάνουμε με το πλυντήριο πιάτων
PLUS

Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που κάνουμε με το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Τι γίνεται, όμως, αν το χρησιμοποιείτε λάθος; Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που σας ξεφεύγει και αφορά στον τρόπο που τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα και τα κουτάλια σας μέσα στο πλυντήριο. Επειδή τα περισσότερα πλυντήρια «εκτοξεύουν» νερό από το κέντρο, αν τοποθετήσετε τα πιρούνια και τα […]

Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Τι γίνεται, όμως, αν το χρησιμοποιείτε λάθος; Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που σας ξεφεύγει και αφορά στον τρόπο που τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα και τα κουτάλια σας μέσα στο πλυντήριο. Επειδή τα περισσότερα πλυντήρια «εκτοξεύουν» νερό από το κέντρο, αν τοποθετήσετε τα πιρούνια και τα κουτάλια με τη λαβή προς τα πάνω, το πιο πιθανόν είναι πως δεν θα καθαριστούν σωστά γιατί το νερό δεν φτάνει εύκολα σε όλες τις επιφάνειες, και κυρίως αυτές που βρίσκονται παγιδευμένες μέσα στις θήκες του πλυντηρίου.

Ο σωστός τρόπος Τοποθετήστε τις λαβές προς τα κάτω ώστε να είναι η πλευρά των πιρουνιών και κουταλιών, που χρησιμοποιούμε όταν τρώμε και η οποία έρχεται σε επαφή με τις τροφές, ανοιχτή και πιο εύκολα προσβάσιμη στο νερό.

Η εξαίρεση στον κανόνα Ο σωστός τρόπος να τοποθετήσετε τα μαχαίρια είναι επίσης με τη λαβή προς τα κάτω. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να κοπείτε αν δεν προσέξετε, προτιμήστε να βάζετε τα μαχαίρια σας με την κοφτερή μεριά προς τα κάτω.

Τip Προσέξτε να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων γιατί με αυτόν τον τρόπο ούτε τα πιάτα σας δεν πρόκειται να καθαριστούν σωστά.

Θέλετε να μάθετε και ποια αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων; Οτιδήποτε ξύλινο και χάλκινο καλό είναι να μην μπαίνει στο πλυντήριο όπως επίσης και τα σκεύη που είναι φτιαγμένα από πολύ λεπτό και ευαίσθητο γυαλί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις