Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ένας πολύτεκνος πατέρας, γράφει…
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας πολύτεκνος πατέρας, γράφει…

Ένας πολύτεκνος πατέρας γράφει… «Δημοσιεύματα του τύπου μάς πληροφορούν πως πρόκειται να εισαχθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή ή όχι των επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει και πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, είναι αντισυνταγματικά. Είμαι λοιπόν σίγουρος πως θα τιμήσετε τον όρκο σας και δεν […]

Ένας πολύτεκνος πατέρας γράφει… «Δημοσιεύματα του τύπου μάς πληροφορούν πως πρόκειται να εισαχθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή ή όχι των επιδομάτων των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει και πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, είναι αντισυνταγματικά. Είμαι λοιπόν σίγουρος πως θα τιμήσετε τον όρκο σας και δεν θα ψηφίσετε νόμους που κατάφωρα καταπατούν το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως οι πρόσφατες ασκήσεις επί χάρτου νομοτεχνικών επιτροπών, που χωρίζουν τους Έλληνες σε πλούσιους και φτωχούς, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να επέμβετε και να τους ενημερώσετε για την πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, καθότι νομίζω πως σε λίγους μήνες θα ζητάτε πάλι την ψήφο μας και δεν θα ήθελα να βρεθείτε προ δυσάρεστης έκπληξης, αν αναγκαστώ να σας την αρνηθώ.

Είμαι πολύτεκνος πατέρας 6 παιδιών, όλα σπουδάζοντα στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Είμαι καθηγητής στο ΕΜΠ και η σύζυγός μου καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι πραγματικά πηγή υπερηφάνειας για εμάς το ότι μαθαίνουμε από τον τύπο πως ανήκουμε στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της χώρας, πως τα καταφέρνουμε καλύτερα και από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό και την Εκάλη. Για το λόγο αυτό, φυσικά, δεν δικαιούμαστε μία σειρά ευεργετημάτων, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, οικογενειακό επίδομα, κοινωνικό μέρισμα και πως πρέπει να πληρώσουμε φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 8-θέσιο αυτοκίνητό μας.

Απορούμε όμως πώς γίνεται με τόσο πλούτο να πρέπει να μετράμε το φαΐ που πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι, να πάρουμε ρούχα από δεύτερο χέρι από τους φίλους μας, να στέλνουμε τα παιδιά μας στο κοινωνικό φροντιστήριο, να έχουμε σταματήσει τα Αγγλικά, να μην πηγαίνουμε εκδρομές και διακοπές, να αφήνουμε το σπίτι μας και το αυτοκίνητό μας να οδεύει αβίαστα προς την τελική φθορά… Φαίνεται πως οι πλούσιοι που αναγγείλατε προεκλογικά πως πρέπει να συνεισφέρουν για την εξόφληση των χρεών του “μαζί τα φάγαμε” είμαστε εμείς και όχι κάτι τύποι που έχουν τις βίλες και την κινητή τους περιουσία στις offshore και δεν πληρώνουν ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε φόρους. Ίσως κάναμε λάθος και αυτοί δεν υπάρχουν τελικά…

Και όσο για το πού κρύβεται ο πλούτος μου; Τελικά το ξέρω, ψέματα σας είπα. Μα στα παιδιά μας! Αυτά που μας χαρίζουν την ελπίδα της ζωής και της χαράς… Ε, τι να κάνουμε, άλλοι με τα λεφτά τους αγοράζουν Μερσεντές και Πόρσε, εμείς “αγοράσαμε” παιδιά. Έχουμε και τη χαρά ότι κάναμε κάτι χρήσιμο, έτσι ώστε αύριο κάποιος να πληρώνει και για τις δικές σας πλούσιες συντάξεις…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις