Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έκτακτα μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου – «Συναγερμός» στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου – «Συναγερμός» στην Αττική

Συνεχίζεται η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω των μολυσμένων κουνουπιών με μια νέα περιοχή να μπαίνει σε «καραντίνα». Τέσσερις περιοχές της χώρας αναφέρονται πλέον από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως «επηρεαζόμενες περιοχές από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές». Ιός του δυτικού Νείλου: Δύο νέα λοιμώδη κρούσματα Στις συγκεκριμένες […]

Συνεχίζεται η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω των μολυσμένων κουνουπιών με μια νέα περιοχή να μπαίνει σε «καραντίνα».

Τέσσερις περιοχές της χώρας αναφέρονται πλέον από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως «επηρεαζόμενες περιοχές από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές».

Ιός του δυτικού Νείλου: Δύο νέα λοιμώδη κρούσματα

Στις συγκεκριμένες περιοχές ενεργοποιούνται εκτάκτως μέτρα αποκλεισμού από την αιμοδοσία.

Ως επηρεαζόμενη περιοχή από τον Ιό του Δυτικού Νείλου ορίζεται κάθε Καλλικρατικός Δήμος με τουλάχιστον ένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό σε άνθρωπο.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συναγερμός για τα κρούσματα ιλαράς

Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτός από τα Μέγαρα Αττικής, την Τανάγρα Βοιωτίας, τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, μία νέα περιοχή βρίσκεται σε καραντίνα, η Ηλιούπολη Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις