Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έβαλαν τα ταχυδρομικά περιστέρια στο τρένο
PLUS

Έβαλαν τα ταχυδρομικά περιστέρια στο τρένο

Στην Κίνα οι αγώνες των ταχυδρομικών περιστεριών είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς, με τα βραβεία για τους νικητές να είναι υψηλά. Αυτό ήταν και το δέλεαρ για δύο εκπαιδευτές, που αποφάσισαν να κλέψουν σε σχετικό διαγωνισμό. Οι δύο Κινέζοι επιχείρησαν να ξεγελάσουν τους διαιτητές σε αγώνα που έγινε το 2017 ανάμεσα στις επαρχίες Χενάν και Σανγκάης, με […]

Στην Κίνα οι αγώνες των ταχυδρομικών περιστεριών είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς, με τα βραβεία για τους νικητές να είναι υψηλά. Αυτό ήταν και το δέλεαρ για δύο εκπαιδευτές, που αποφάσισαν να κλέψουν σε σχετικό διαγωνισμό. Οι δύο Κινέζοι επιχείρησαν να ξεγελάσουν τους διαιτητές σε αγώνα που έγινε το 2017 ανάμεσα στις επαρχίες Χενάν και Σανγκάης, με την απόσταση-στόχο να φτάνει τα 750 χιλιόμετρα.

Ο χρόνος ρεκόρ όμως που πραγματοποίησαν τα περιστέρια, που κέρδισαν βραβείο 125.000 ευρώ, έβαλε σε υποψία τους κριτές και έψαξαν λίγο παραπάνω την υπόθεση. Έτσι αποκαλύφθηκε πως οι δύο εκπαιδευτές είχαν εκπαιδεύσει τα πουλιά μετά το σήμα εκκίνησης να πάνε σε προκαθορισμένο σημείο. Από εκεί τα παρέλαβαν, τα έβαλαν σε κουτιά και τα μετέφεραν με τρένο κοντά στον προορισμό τους, όπου και τα απελευθέρωσαν για να τερματίσουν. Οι δύο απατεώνες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 30.000 γιουάν (3.800 ευρώ) στον έναν από τους απατεώνες και 20.000 γιουάν στον συνεργό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ελληνική φωτογραφία που λάτρεψε η NASA

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις