Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία στο Περού με λεωφορείο – τουλάχιστον 44 νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Περού με λεωφορείο – τουλάχιστον 44 νεκροί

Το Περού συγκλονίζεται ξανά από μία δεύτερη τραγωδία σε διάστημα μόνο δύο μηνών. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον  44 άνθρωποι πέθαναν , όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι. Το λεωφορείο κατέληξε περίπου 80 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Είναι το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο της χρονιάς στο Περού. Στις αρχές Ιανουαρίου, 40 άνθρωποι έχασαν […]

Το Περού συγκλονίζεται ξανά από μία δεύτερη τραγωδία σε διάστημα μόνο δύο μηνών. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον  44 άνθρωποι πέθαναν , όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι. Το λεωφορείο κατέληξε περίπου 80 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Είναι το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο της χρονιάς στο Περού. Στις αρχές Ιανουαρίου, 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε γκρεμό.

«Με βάση μια αναφορά της αστυνομίας, έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουμε 44 νεκρούς μέχρι στιγμής», επισήμανε  η Γιαμίλα Οσόριο, η κυβερνήτης της επαρχίας Αρεκίπα, μέσω Twitter. Στο λεωφορείο επέβαιναν 45 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Rey Latino, στην οποία ανήκει το λεωφορείο, όμως ο αριθμός αναμένεται μεγαλύτερος , όπως εξήγησε η αστυνομία, καθώς συνηθίζεται να  επιβιβάζονται κατά τη διάρκεια δρομολογίων της περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση.

Ακόμη, σύμφωνα με τον στρατηγό Γουάλτερ Ορτίς, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αρεκίπα, 11 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε από τις αρχές.

Οι λεπτομέρειες του τροχαίου: Η συντριβή του λεωφορείου έγινε περί τις 01:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας) σε μια στροφή στο 780ό χιλιόμετρο της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα, στο νότιο Περού.

Τέλος, «Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Αρεκίπα», ανέφερε ο πρόεδρος, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, μέσω Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις