Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το τελευταίο αντίο στον ήρωα λιμενικό (pic)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα λιμενικό (pic)

Δημοσία δαπάνη πραγματοποιήθηκε το “τελευταίο αντίο” στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον ήρωα λιμενικό που έσωσε περισσότερες από 5.000 ζωές στα νερά του Αιγαίου. Ο υποκυβερνήτης του σκάφους ΠΛΣ 602 έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 44 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση. Οι σημαίες στα σκάφη του Εμπορικού και του Πολεμικού Ναυτικού κυματίζουν μεσίστιες από το […]

Δημοσία δαπάνη πραγματοποιήθηκε το “τελευταίο αντίο” στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον ήρωα λιμενικό που έσωσε περισσότερες από 5.000 ζωές στα νερά του Αιγαίου.

Ο υποκυβερνήτης του σκάφους ΠΛΣ 602 έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 44 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση.

Οι σημαίες στα σκάφη του Εμπορικού και του Πολεμικού Ναυτικού κυματίζουν μεσίστιες από το πρωί, ενώ οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος απέδωσαν τιμές από κοινού με τις δυνάμεις της FRONTEX, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Το παρόν έδωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ο πρώην υπουργός κ.Δρίτσας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τον αδόκητο χαμό του Κυριάκου Παπαδόπουλου: “Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.”

“Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε σε όλη την Ευρώπη πώς η ελληνική πολιτεία, πώς οι Έλληνες λιμενικοί μπορούν να σώζουν ζωές και να περισώζουν και την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετούμε ένα τέτοιο άνθρωπο, είναι δύσκολη στιγμή γιατί γνωρίζουμε ότι αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά και μία σύζυγο. Θα δυσκολευτούνε πάρα πολύ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο και να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξεχασθεί το παράδειγμά του και φυσικά να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την οικογένειά του”.

Η σορός του υποπλοιάρχου μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Τη νεκρική πομπή συνόδευσαν αναβάτες με Harley Davidson, μιας και ο Παπαδόπουλος ήταν κι ο ίδιος μοτοσικλετιστής.

20170510
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις