Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα του μακελάρη της Φλόριντα
ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα του μακελάρη της Φλόριντα

Η Αμερική θρηνεί τους 17 μαθητές και καθηγητές που βρέθηκαν μπροστά στις σφαίρες του 19χρονου που άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο Stoneman Douglas High School της Φλόριντα. Ήδη έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί τα 15 από τα 17 θύματα του μακελάρη, ενώ υπολείπονται άλλα δύο. Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε ήταν η Jaime Guttenberg. Οι γονείς της, […]

Η Αμερική θρηνεί τους 17 μαθητές και καθηγητές που βρέθηκαν μπροστά στις σφαίρες του 19χρονου που άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο Stoneman Douglas High School της Φλόριντα.

Ήδη έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί τα 15 από τα 17 θύματα του μακελάρη, ενώ υπολείπονται άλλα δύο.

Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε ήταν η Jaime Guttenberg. Οι γονείς της, Fred και Jennifer απεγνωσμένα ήλπιζαν να βρουν την κόρη τους ζωντανή, μέχρι τη στιγμή που έμαθαν τα δυσάρεστα νέα.  Η οικογένεια έχει ακόμη ένα γιο, τον Jesse, ο οποίος βρίσκεται ασφαλής στο σπίτι. 

Jaime Guttenberg

Το δεύτερο θύμα που ταυτοποιήθηκε ήταν ο 14χρονος Martin Duque, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από τα πυρά του Κρουζ. Ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την τραγική είδηση του χαμού του αδελφού του, μέσω Instagram.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο μου. Σ’ αγαπώ αδελφέ μου Μάρτιν. Θα μου λείψεις, φίλε. Γνωρίζω ότι είναι καλύτερα εκεί που είσαι τώρα», ανέφερε.

Το τρίτο θύμα ήταν η Alyssa Alhadeff, 15 ετών. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η ξαδελφή της μέσω Facebook.

Alyssa Alhadeff

Άλλος ένας νεκρός ήταν ο 49χρονος αθλητικός διευθυντής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas High School, Chris Hixon και ο 37χρονος βοηθός προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου, Aaron Feis.

Ο Chris Nixon

Ο Aaron Feis τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να προστατεύσει μαθητές από τις σφαίρες. Η σχολική ομάδα ποδοσφέρου επιβεβαίωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα, λέγοντας ότι «πέθανε σαν ήρωας».

Aaron Feis

Ένα ακόμη θύμα είναι ο καθηγητής γεωγραφίας. Scot Beigel, ο οποίος άνοιξε την πόρτα σε μία ομάδα μαθητών. Όταν προσπάθησε να ξανακλειδώσει την πόρτα, ο ένοπλος πλησίασε και τον πυροβόλησε.

«Ξεκλείδωσε την πόρτα και μας άφησε να μπούμε μέσα. Νόμισα ότι ήταν πίσω μου, αλλά δεν ήταν. Όταν άνοιξε την πόρτα, προσπάθησε μετά να την ξανακλειδώσει για να παραμείνουμε ασφαλείς, αλλά δεν πρόλαβε», δήλωσε μία από τις μαθήτριες που επέζησαν.

Scot Beigel

Οι μαθητές προκειμένου να ξεφύγουν από τη δολοφονική μανία του 19χρονου βρήκαν καταφύγιο σε αίθουσες, άλλοι κρύφτηκαν σε ντουλάπες, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν από το κτίριο, όταν άρχισαν οι ριπές.

Ο 19χρονος συνελήφθη μία ώρα αργότερα, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Εάν καταδικαστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με την θανατική ποινή.

Σπαρακτικά μηνύματα την ώρα του μακελειού

Στην αρχή σπαρακτικά μηνύματα: «Τηλεφώνησε στην αστυνομία, ξέσπασαν πυροβολισμοί στο σχολείο», «μη μου τηλεφωνείς», «σε αγαπώ». Και κατόπιν μια ανησυχητική σιωπή. Η Νικόλ Σουάρεζ κατάφερε εντούτοις να επιζήσει από το μακελειό στο Λύκειο της Φλόριντας. Είναι καλά τώρα, σωματικά τουλάχιστον. Όμως φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο της.

Σε ηλικία 15 ετών, η Νικόλ είναι μία από τις επιζήσασες της επίθεσης στη Φλόριντα, όπου χάθηκαν 17 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου στο λύκειο του Πάρκλαντ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Όταν ο Νίκολας Κρουζ, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον των μαθητών του παλιού του σχολείου, η Νικόλ αναζήτησε καταφύγιο μαζί με μια φίλη της σε μια τάξη.

«Κολλήσαμε τα κορμιά μας στον τοίχο, ήμασταν περίπου 40 παιδιά εκεί μέσα.. όλοι είχαμε πανικοβληθεί. Όλοι τηλεφωνούσαν στους γονείς τους, στην αστυνομία» αφηγείται το κορίτσι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Άρχισα να περπατώ στον διάδρομο και να ακουώ «μπαμ, μπαμ, μπαμ». Κατόπιν είδα τους άλλους να τρέχουν προς τα εμένα φωνάζοντας «Γύρνα πίσω!». Όλοι τους προσπαθούσαν να μπουν στις τάξεις τους» θυμάται η Νικόλ.

«Ψελλίζαμε «Θεέ μου», διότι μπορούσαμε να τον ακούσουμε να περπατάει πίσω από την πόρτα μας. Πυροβολούσε, στην κυριολεξία… Ένας καθηγητής που σκοτώθηκε, είχε μπει σε μια τάξη λίγο πιο κάτω από τη δική μας όταν τον πυροβόλησε».

Με τον πανικό να την έχει καταβάλει, η Νικόλ γράφει στους γονείς της. Στέλνει μηνύματα με το κινητό της τηλέφωνο γύρω στις 14.27 τοπική ώρα.

«Τηλεφωνήστε στην αστυνομία, σημειώνονται πυροβολισμοί στο σχολείο». Κατόπιν «μη μου τηλεφωνήσετε» και «σε αγαπώ», γράφει η έφηβη διευκρινίζοντας ότι έχει καταφύγει στον τρίτο όροφο του σχολείου. Μετά, σταματάει κάθε επικοινωνία.

Η μητέρα της Μέιβι Ρουμπιάνο περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Προσπαθούσα ξανά και ξανά να επικοινωνήσω με εκείνη, δεν απαντούσε στα μηνύματά μου. Ένιωθα τόση αγωνία».

Με τους γονείς της να προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με εκείνη, η Νικόλ άρχισε να μην νιώθει τα πόδια της, καθώς ήταν για πολλή ώρα κουλουριασμένη. Όταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων SWAT ανακάλυψαν τα παιδιά και τους εξήγησαν ότι θα τους απομακρύνουν σε ομάδες των 10 ατόμων, η Νικόλ ήταν μεταξύ των πρώτων.

«Μην κοιτάζετε. Τρέξτε, μην σταματήσετε να τρέχετε ό,τι κι αν γίνει» τους παρότρυνε ένας αστυνομικός. Εκείνη δεν τον άκουσε και έριξε μια ματιά γύρω της.

«Είδα πτώματα, δεν ήξεραν εάν ήταν ζωντανοί ή νεκροί…».

Αφού επέστρεψε στο σπίτι της, δεν κατάφερε να κοιμηθεί.

«Προφανώς, θα νιώθω φόβο. Είμαι μόλις 15 ετών! Κανείς δεν αναμένει να του συμβεί κάτι τέτοιο. Από το πουθενά».

Nicholas Dworet

Peter Wang

Gina Montalto

Alaina Petty

Joaquin Oliver

Luke Hoyer

Cara Loughran

Meadow Pollack

Carmen Schentrup

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις