Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Συμφωνία Πρεσπών: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες περί απειλών σε βουλευτές
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Συμφωνία Πρεσπών: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες περί απειλών σε βουλευτές

Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με την επίσημη απόφαση του κοινοβουλίου των Σκοπίων, καθώς με 81 ψήφους πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση. Και επίσημα από το βράδυ της Παρασκευής η ΠΓΔΜ μετονομάζεται σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να έλθει η Συμφωνία των […]

Απειλές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με την επίσημη απόφαση του κοινοβουλίου των Σκοπίων, καθώς με 81 ψήφους πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση.

Και επίσημα από το βράδυ της Παρασκευής η ΠΓΔΜ μετονομάζεται σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Καταγγελίες για απειλές εναντίον βουλευτών- Εισαγγελική έρευνα

Το φως είδαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών.

Οι καταγγελίες θέλουν στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας να ζητά από τους παραλήπτες μέσω μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλήσουν κυβερνητικούς βουλευτές.

Ειδικότερα φέρονται να ζήτησαν από τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτουν τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Το μήνυμα αναφέρει: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου-ΝΔ

Για επιχείρηση εκφοβισμού των βουλευτών κατηγορεί την Ν.Δ. το Μαξίμου.

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον Γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ» τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

“Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας — από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί — δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνημά τους» τονίζει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.

«Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων. Ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή», δήλωσε νωρίτερα από το βήμα του Συνεδρίου της Δράσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σπύρος Αβραμάκος

Η Νέα Δημοκρατία παραπέμπει στην εξήγηση που έδωσε το στέλεχός τους Σπύρος Αβραμάκος, ο οποίος κάνει λόγο για μια συνήθη πρακτική σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο.

“Εμείς πιέζουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών με επώνυμα μηνύματα.!!
Άλλοι είναι αυτοί που πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με βία και μολότωφ!!”, ανέφερε ο κ. Αβραμάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις