Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συλλήψεις στη “γέφυρα του τρόμου”
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στη “γέφυρα του τρόμου”

Του Πέτρου Καρσιώτη Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε εξόρμηση της  Αστυνομίας για ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών στην αποκαλούμενη «γέφυρα του τρόμου»! Αυτή είναι η γέφυρα του Πυρίου στη Θήβα, η οποία περνάει δίπλα σχεδόν από καταυλισμό Ρομά, πολλού από τους οποίους επιφυλάσσουν εφιαλτικές στιγμές για διερχόμενους οδηγούς από τη γέφυρα. Λόγω του ότι σε κάποιο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε εξόρμηση της  Αστυνομίας για ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών στην αποκαλούμενη «γέφυρα του τρόμου»!

Αυτή είναι η γέφυρα του Πυρίου στη Θήβα, η οποία περνάει δίπλα σχεδόν από καταυλισμό Ρομά, πολλού από τους οποίους επιφυλάσσουν εφιαλτικές στιγμές για διερχόμενους οδηγούς από τη γέφυρα.

Λόγω του ότι σε κάποιο σημείο στενεύει πολύ, οι ανύποπτοι οδηγοί μειώνουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα η αργή κίνηση να… εξυπηρετεί τους επίδοξους δράστες.

Αν και έχουν συλληφθεί από την αστυνομία δεκάδες δράστες παρόμοιων ενεργειών, κάποιοι συνεχίζουν να παγιδεύουν τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους.

Πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στο δρόμο για να πετύχουν την ακινητοποίηση του οχήματος.

Ο εμβρόντητος οδηγός, που πατάει φρένο, βρίσκεται ξαφνικά περικυκλωμένος από δράστες, ανήλικους και ενήλικους, οι οποίοι χτυπούν, αρπάζουν πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα και εξαφανίζονται στον οικισμό.

Συμβόλαιο θανάτου με λάθος στόχο – Για άλλον είχαν εντολή

Από την Αστυνομία αποφασίστηκε μία ακόμη επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εγκληματικής ομάδας, «τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στη αερογέφυρα του Πυρίου».

Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους, συνεχίζει η ανακοίνωση, πέντε ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» στέλεχος

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής δύο ληστείες, είκοσι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του «αρχηγικού» στελέχους της σπείρας, εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία, ενώ σε βάρος ενός ακόμη μέλους της, εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας, με συνολική ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και έξι μηνών, για ληστείες, κλοπές και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι συλληφθέντες, σημειώνει η Αστυνομία,  έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις