Του Πέτρου Καρσιώτη
 
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του “Ευαγγελισμού”, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται η 50χρονη δικηγόρος, η οποία τραυματίστηκε βαριά στο πόδι όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν από πυροσωλήνα ναυτική φωτοβολίδα, στοχεύοντας αστυνομικό,  τη νύχτα της παρασκευής, στα Εξάρχεια.
Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για την δικηγόρο
Η σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αναφέρει επί λέξει:
«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική).
Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση».
Βρέθηκε τυχαία στον χώρο των επεισοδίων
Η δικηγόρος, που βρέθηκε τυχαία στο χώρο των επεισοδίων για να βρει έναν φίλο της φωτορεπόρτερ και  τραυματίστηκε βαριά  στο γόνατο υποβλήθηκε σε επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας, όμως,  παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό από τα χημικά τα οποία είχε εισπνεύσει γεγονός που δυσχέρανε την κατάσταση.
 
Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο
Έχει υποστεί, κατά πληροφορίες,  συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε νέες επεμβάσεις.
Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος, επεσκέφθη ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.
Νίκος Τόσκας: Γίνονται όλες οι ενέργειες για να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας.
Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».
“Ενέργειες που προσιδιάζουν σε φασιστικές εγκληματικές πρακτικές”
Την επίθεση με φωτοβολίδα καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του:
«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό.
Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες».