Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σήμερα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης – Ρήξη ή modus vivendi;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης – Ρήξη ή modus vivendi;

Η ώρα… της κυβέρνησης  – Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο  Θα μείνει ο Πάνος Καμμένος ή θα παραδώσει την καρέκλα, προκαλώντας κυβερνητική κρίση και ό.τι αυτό συνεπάγεται; «Θα πράξω αυτό που πρέπει» είπε χαρακτηριστικά αποχαιρετώντας χθες Πέμπτη του στρατηγούς στο Πεντάγωνο κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Αμύνης δείχνοντας ότι μετρά αντίστροφα για την έξοδό του από […]

Πάνος Καμμένος

Η ώρα… της κυβέρνησης  – Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο 

Θα μείνει ο Πάνος Καμμένος ή θα παραδώσει την καρέκλα, προκαλώντας κυβερνητική κρίση και ό.τι αυτό συνεπάγεται;

«Θα πράξω αυτό που πρέπει» είπε χαρακτηριστικά αποχαιρετώντας χθες Πέμπτη του στρατηγούς στο Πεντάγωνο κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Αμύνης δείχνοντας ότι μετρά αντίστροφα για την έξοδό του από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου τρέμουν στην ιδέα ότι θα φύγουν από την κυβέρνηση αν ο πρόεδρός τους επιμείνει στις διαφωνίες του για τη συμφωνία των Πρεσπών, μια θέση στην οποία ως τώρα επιμένει.

Τις τελευταίες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτές των ΑΝΕΛ που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας με τους, πιστεύουν πως θα υπάρξει έστω και τελευταία στιγμή ένας συμβιβασμός.

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην επισπευσθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας από την ελληνική βουλή και να μην συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών άμεσα.

Ως ένδειξη καλής θέλησης θα ζητήσει από τους βουλευτές του να μην ψηφίσουν την πρόταση μομφής στην περίπτωση που κατατεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ούτε και την συμφωνία.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι βουλευτές που είναι “κάθετοι” ζητώντας να άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση επειδή η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια.

Ο όρος που θέτει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να μη βάλει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Ούτε αυτός, ούτε κανένας εκ των βουλευτών του να μην άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση», υπογράμμισε στο Open, κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μετρηθούμε στη Βουλή».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει πως δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει στάση πάντως.

«Όταν ο Καμμένος λέει ότι εγώ δεν πρόκειται να ρίξω αυτή την κυβέρνηση και αν τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης εγώ θα στηρίξω την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσω τις Πρέσπες, δεν υπάρχει κρίση».

Αντιθέτως, «κυβερνητική κρίση θα υπάρξει αν αλλάξει θέση επ’ αυτού», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν την υποχώρηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, με “δακρύβρεχτες δηλώσεις”, όπως είπε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όμως στην πραγματικότητα, αυτό δεν έχει νόημα – ο Πάνος Καμμένος μοιάζει με κάποιον που τα έχει χάσει όλα και είναι απομονωμένος.

Από τους 6 βουλευτές που διαθέτει οι 3-4 έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και αν συνθηκολογήσει, θα γνωρίζει πως απλά θα είναι σε μια γωνίτσα του Μαξίμου, πλήρως αποδυναμωμένος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις