Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς αντιμετωπίζεται η γυναικεία τριχόπτωση
ΥΓΕΙΑ

Πώς αντιμετωπίζεται η γυναικεία τριχόπτωση

Η γυναικεία τριχόπτωση είναι ένα κοινό και συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται ολοένα και πιο έντονο λόγω της αγχώδους καθημερινότητας. Πιθανές αιτίες απώλειας τρίχας στις γυναίκες είναι τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων που έχουν υψηλές ποσότητες προγεστίνης, κάποιας ασθένειας του θυρεοειδούς, βακτηριακών, μυκητιασικών και έρπητος μολύνσεων του τριχωτού της κεφαλής, σφιχτό χτένισμα ή υπερβολική χρήση βαφών.  […]

Η γυναικεία τριχόπτωση είναι ένα κοινό και συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται ολοένα και πιο έντονο λόγω της αγχώδους καθημερινότητας. Πιθανές αιτίες απώλειας τρίχας στις γυναίκες είναι τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων που έχουν υψηλές ποσότητες προγεστίνης, κάποιας ασθένειας του θυρεοειδούς, βακτηριακών, μυκητιασικών και έρπητος μολύνσεων του τριχωτού της κεφαλής, σφιχτό χτένισμα ή υπερβολική χρήση βαφών. 

Η ανεπαρκής διατροφή, χαμηλή σε θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C, φυλλικό οξύ και μέταλλα όπως ο χαλκός, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη τριχόπτωση. Η βιταμίνη Ε απαιτείται επίσης για καλή υγεία του τριχωτού και του θυλακίου. 

Πώς θα αναχαιτιστεί η τριχόπτωση

Υγιεινή διατροφή 

Στραφείτε σε υγιεινές  επιλογές, ειδικά αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μία καλή επιλογή πρωινού είναι το σουσάμι. Ανακατέψτε καρότο και χυμό σπανακιού για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των μαλλιών. Πίνετε πολύ νερό. Πρέπει να αποβάλλετε τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σας και το νερό είναι ο καλύτερος βοηθός. 

Βιταμίνες 

 Συνιστάται οι γυναίκες να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνες. Θα πρέπει να περιέχουν βήτα καροτίνη, τις κύριες βιταμίνες, βιταμίνες C, E και ανόργανα άλατα σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, πυριτίας, συμπλόκου  και ελεύθερης μορφής σύμπλεγμα αμινοξέων. 

Υδροχλωρικό οξύ 

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι ένα σημάδι κακής απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων, που προέρχεται από ανεπαρκές οξύ στο στομάχι ή βακτηριακή ανάπτυξη σε αυτό. Αυτές οι γυναίκες χρειάζονται κατάλληλες δόσεις υδροχλωρικού οξέος, μαζί με κάψουλες πεπτικού ενζύμου για τη διόρθωση αυτής της κατάστασης. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή και τα τρόφιμα με βάση τη σόγια είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ. 

Χρήσεις ελαίων και μασάζ 

Τα έλαια σε συνδυασμό με το μασάζ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών στις γυναίκες. Καλές επιλογές είναι το αμυγδαλέλαιο, το καστορέλαιο ή κάποια μάσκα μαλλιών με βάση το ελαιόλαδο. Το έλαιο δενδρολίβανου επίσης χρησιμοποιείται πολλά για χρόνια για τη διατήρηση υγιούς τρίχα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις