Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορτοφολάδες με POS- Πώς κλέβουν λεφτά ανέπαφα
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοφολάδες με POS- Πώς κλέβουν λεφτά ανέπαφα

Πορτοφολάδες εξελιγμένης τεχνολογίας που κλέβουν μικροποσά ανέπαφα μέσω της συσκευής POS και κανείς δεν τους παίρνει είδηση. Οι πορτοφολάδες πλέον έχουν βρεί ένα νέο τρόπο να αποσπούν χρήματα οι οποίοι έχουν εξελίσσει τεχνολογικά τις τεχνικές τους. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματά τους συνήθως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και […]

Πορτοφολάδες με POS- Πώς κλέβουν λεφτά ανέπαφα

Πορτοφολάδες εξελιγμένης τεχνολογίας που κλέβουν μικροποσά ανέπαφα μέσω της συσκευής POS και κανείς δεν τους παίρνει είδηση.

Οι πορτοφολάδες πλέον έχουν βρεί ένα νέο τρόπο να αποσπούν χρήματα οι οποίοι έχουν εξελίσσει τεχνολογικά τις τεχνικές τους.

Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματά τους συνήθως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και τα λεωφορεία, και πλησιάζουν τα POS σε τσάντες και τσέπες όπου ελπίζουν να «αλιεύσουν», ηλεκτρονικά και ανέπαφα, μικροποσά έως 25 ευρώ για τα οποία δεν χρειάζεται πλέον pin κωδικός από τον κάτοχο της κάρτας.

Στο «μάτι» των ληστών φαίνεται πως έχει μπει το «πλαστικό χρήμα», αφαιρώντας μικροποσά χωρίς να βάλουν καν χέρι στην τσέπη των ανυποψίαστων θυμάτων τους.

Το μόνο που χρειάζονται είναι ασύρματες συσκευές POS. Για να δουλέψουν πρέπει να είναι σε απόσταση μικρότερη των 3 εκατοστών από το σημείο που βρίσκεται η κάρτα.

Οι κάτοχοι των ανέπαφων χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών δε χρειάζεται να πληκτρολογήσουν κωδικό για ποσά έως 25 ευρώ. Έτσι, όμως μπορεί να γίνουν «χρηματοδότες» επιτήδειων που χρησιμοποιούν ασύρματα POS, εάν εκείνοι τους προσεγγίσουν και έρθουν σε κοντινή απόσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις