Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη
ΥΓΕΙΑ

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη

Υπάρχουν τροφές που καλό θα είναι να μην καταναλώνουμε αν η διάθεσή μας είναι πεσμένη: Χυμός Οι φυτικές ίνες του φρούτου ρυθμίζουν τον τρόπο που λαμβάνει το αίμα την ενέργεια από το φρούτο. Χωρίς τις ίνες, είναι βιταμίνες με ζάχαρη και νερό, τα οποία μπορεί να σας ενισχύσουν για λίγη ώρα την ενέργεια, αλλά μετά […]

Υπάρχουν τροφές που καλό θα είναι να μην καταναλώνουμε αν η διάθεσή μας είναι πεσμένη:

Χυμός

Οι φυτικές ίνες του φρούτου ρυθμίζουν τον τρόπο που λαμβάνει το αίμα την ενέργεια από το φρούτο. Χωρίς τις ίνες, είναι βιταμίνες με ζάχαρη και νερό, τα οποία μπορεί να σας ενισχύσουν για λίγη ώρα την ενέργεια, αλλά μετά να πέσετε απότομα.

Τοστ

Τοστ, μόνο αν είναι με λευκό ψωμί. Το επεξεργασμένο αλεύρι από το οποίο έχει φτιαχτεί μετατρέπεται απευθείας στο αίμα σε ζάχαρη. Προτιμήστε ολικής αλέσεως ψωμί.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά λειτουργούν όπως ο χυμός χωρίς τα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη και αν το αναψυκτικό δεν έχει ζάχαρη, συνήθως έχει αρκετή καφεΐνη, η οποία είναι κακή για το άγχος.

Κέτσαπ

Η κέτσαπ δεν περιέχει μόνο ντομάτα, περιέχει και πάρα πολλή ζάχαρη. Εκτός από ζάχαρη περιέχει και τεχνητά γλυκαντικά.

Καφές

Αν δεν είστε συνηθισμένοι, ο καφές μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μεγάλη νευρικότητα. Επίσης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

Ενεργειακά ποτά

Μπορούν να προκαλέσουν αρρυθμίες σε ορισμένους ανθρώπους, άγχος και προβλήματα στον ύπνο. Περιέχουν πάρα πολύ καφεΐνη και πολλή ζάχαρη.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο. Και ο ελάχιστος ύπνος επιδεινώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

Παγωτό

Όχι δεν πρόκειται για την ζάχαρη. Το πρόβλημα είναι τα μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την κατάθλιψη.

Σόγια

Αυτό αφορά τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη. Μπορεί να προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη, αν είστε ευαίσθητοι, και να νιώθετε νωθροί.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Αν τρώτε πολλά αλλαντικά, κατεψυγμένο φαγητό, γλυκά και γενικά ανθυγιεινά σνακ, είναι πιο πιθανό να νιώθετε άγχος ή κατάθλιψη. Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ψάρια, φρούτα και λαχανικά θα σας κάνει να νιώθετε εντελώς διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Περιποίηση προσώπου για άντρες; Τα καλύτερα tips

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις