Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΟΗΕ: Πρόσφυγες 3,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Πρόσφυγες 3,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν διαφύγει από τη χώρα τους.  Οι άνθρωποι της Βενεζουέλας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Απ’ την αρχή της κρίσης, έως και σήμερα η ροή των αναχωρήσεων δεν έχει μειωθεί, αντίθετα υπάρχουν πιθανότητες τα νούμερα να εκτοξευθούν μέσα […]

ΟΗΕ: Πρόσφυγες 3,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν διαφύγει από τη χώρα τους. 

Οι άνθρωποι της Βενεζουέλας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Απ’ την αρχή της κρίσης, έως και σήμερα η ροή των αναχωρήσεων δεν έχει μειωθεί, αντίθετα υπάρχουν πιθανότητες τα νούμερα να εκτοξευθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σχετική εικόνα

Πόσοι έχουν φύγει από τη χώρα

Σε μια ανακοίνωσή τους, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διευκρίνισαν πως από το σύνολο αυτό, περίπου 2,7 εκατομμύρια Βενεζουελανοί έχουν βρει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, όπως την Κολομβία και το Περού.

Οι υπόλοιποι βρήκαν έξω από τη Λατινική Αμερική, προκειμένου να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Σύμφωνα με έρευνα 5.000 εγκατέλειπαν τη Βενεζουέλα κάθε ημέρα το έτος 2018.

Βάσει αυτών των αριθμών, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι ανέμενε πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαφύγει από τη χώρα θα έφθανε στο τέλος της χρονιάς τα 5,3 εκατομμύρια. Ο συνολικός πληθυσμός της Βενεζουέλας είναι 32,2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Η Κολομβία φιλοξενεί 1,1 εκατομμύριο Βενεζουελανούς πρόσφυγες και μετανάστες και ακολουθεί το Περού με 506.000 ανθρώπους, η Χιλή με 288.000, ο Ισημερινός με 221.000, η Αργεντινή με 130.000 και η Βραζιλία με 96.000.

«Οι χώρες της περιοχής επέδειξαν εξαιρετική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Βενεζουέλας. Όμως αυτοί οι αριθμοί υπογραμμίζουν το βάρος που δέχονται, οι κοινότητες υποδοχής και τις διαρκείς ανάγκες υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε ο Εντουάρντο Στάιν, ειδικός αντιπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας και του ΔΟΜ τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους μετανάστες της Βενεζουέλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βενεζουελα

Ο ΟΗΕ για τη μετακίνηση των Βενεζουελανών

Η έξοδος των κατοίκων της Βενεζουέλας απ’ αυτή την καταστροφική οικονομική κατάσταση, θεωρείται από τον ΟΗΕ η πιο μαζική μετακίνηση ανθρώπων στην πρόσφατη ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Η χώρα διαθέτει τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα του κόσμου, όμως ασφυκτιά εξαιτίας μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης και πλήττεται από τις οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για βενεζουελα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις