Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οδηγός έπεσε σε πεζούς φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός έπεσε σε πεζούς φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (vid)

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα στη Νιμ της νότιας Γαλλίας, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς. Γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος), ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του “Instant T”, οι οποίοι στεκόντουσαν έξω από το […]

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα στη Νιμ της νότιας Γαλλίας, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς.

Γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος), ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του “Instant T”, οι οποίοι στεκόντουσαν έξω από το κατάστημα.

Το λευκό Peugeot, προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο άνδρας φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Η αστυνομία δεν είχε στοιχεία σχετικά με ριζοσπαστικοποίηση του δράστη πριν από το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για france police

Ο εισαγγελέας Ερίκ Μορέλ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, διευκρίνισε ότι ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.

https://twitter.com/Midilibre/status/1040466759717974018

Ο δράστης εισήχθη στη συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση «σχετικής διανοητικής σύγχυσης»,  όταν συνελήφθη από τις αρχές, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις