Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μια “βίαιη” απόφαση, σπάει την Ελλάδα στα δύο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μια “βίαιη” απόφαση, σπάει την Ελλάδα στα δύο

  Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα σχεδόν πάντα προκαλούν κοινωνικές δονήσεις. Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση μιας κυβέρνησης αντιτίθεται τόσο σφόδρα και βίαια στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το έδειξαν οι μετρήσεις: 7 στους 10 δεν συμφωνούν με την συμφωνία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η ιδεοληπτική πρεμούρα […]

 

Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα σχεδόν πάντα προκαλούν κοινωνικές δονήσεις.

Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση μιας κυβέρνησης αντιτίθεται τόσο σφόδρα και βίαια στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το έδειξαν οι μετρήσεις: 7 στους 10 δεν συμφωνούν με την συμφωνία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η ιδεοληπτική πρεμούρα να υπογραφεί μια συμφωνία που μπάζει άρον άρον.

Με μύχιους στόχους: Υπάρχει κρυφή ατζέντα; Υπάρχει μυστική διπλωματία; Υπάρχει υπόσχεση σε προσωπικό επίπεδο προσώπων;

Μόνο η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ξέρει. Θα ήταν καλό, τώρα που δέσμευσε την χώρα, να ενημερωθεί ο λαός.

Συγχρόνως, όσο μια κοινωνία πιέζεται να πάρει θέση πολέμου, τόσο ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας». Οι νεοναζί φασίστες ονειρεύονται πραξικόπημα και συλλαμβάνονται μετά από τρεις μέρες. Ποιος ολιγώρησε άραγε;

Οι «αντιεξουσιαστές», αυτοί που είναι «παιδιά που μπουσουλάνε» τα σπάνε κάθε βράδυ στο Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια, μπαίνουν σε γραφεία βουλευτών, Οργανισμών και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν. Μέχρι και στην Ακρόπολη πάνε. Ανενόχλητοι. Χωρίς καμία πρόσβαση από την έννομη τάξη.

Ποιος επενδύει στην ακρότητα; Αυτός που δεν του έχει μείνει άλλος τρόπος να μείνει στην εξουσία. Ποιος ταλανίζει τους Θεσμούς; Αυτός που δεν θέλει να χάσει την καρέκλα.

Ποιος χαρακτηρίζει συλλήβδην τους πατριώτες ακραίους; Αυτός που θεωρεί την κοινωνία «κοπάδι» που είτε στηρίζει την Κυβέρνηση είτε απλά είναι καταδικαστέοι πολίτες.

Ευτυχώς στις Δημοκρατίες υπάρχουν κάποιοι που λένε με παρρησία την γνώμη τους, στηρίζουν τους θεσμούς και σέβονται τον Συνταγματικό τους ρόλο. Λειτουργούν ως αντίβαρο σε όλους τους υπόλοιπους που «βαράνε τον ζουρνά και οι θεσμοί χορεύουν στο ρυθμό τους».

Η μοναδική εγγύηση για να είναι η κοινωνία ενωμένη, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις είναι αυτοί που από το 2015 έχουν βάλει την Πατρίδα πάνω από το Κόμμα, και την προκοπή της Ελλάδας πάνω από την εξουσία.

Και είναι αυτοί που ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας: αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στην ΕΕ, αυτοί που στηρίζουν τις Μεταρρυθμίσεις, αυτοί που δίνουν ξεκάθαρες προγραμματικές δεσμεύσεις.

Αυτοί που με την επιλογή του λαού, θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας

«Θάνατος» σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, του Νίκου Κωστόπουλου

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις