Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλο πλήγμα για την Ζάκυνθο – Έχασαν τις «γαλάζιες σημαίες»
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο πλήγμα για την Ζάκυνθο – Έχασαν τις «γαλάζιες σημαίες»

Σε ατύχημα αποδίδει τα λύματα που βρέθηκαν στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπου και τα οποία «κόστισαν» τις γαλάζιες σημαίες από τις παραλίες του νησιού, ο δήμαρχος της Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς. Ο δήμαρχος της Ζακύνθου σε πρόσφατη συνέντευξη του επισημαίνει πως οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές αφού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν τα δειγματοληπτικά […]

Σε ατύχημα αποδίδει τα λύματα που βρέθηκαν στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπου και τα οποία «κόστισαν» τις γαλάζιες σημαίες από τις παραλίες του νησιού, ο δήμαρχος της Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς.

Ο δήμαρχος της Ζακύνθου σε πρόσφατη συνέντευξη του επισημαίνει πως οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές αφού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν τα δειγματοληπτικά αποτελέσματα που πήραν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Κεραυνός εν αιθρία – Αποσύρονται οι γαλάζιες σημαίες στη Ζάκυνθο!

Για το εν λόγο  ατύχημα υπήρξαν και καταγγελίες στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και «έφερε» την πιθανή υποστολή «Γαλάζιας Σημαίας» στις παραλίες της Ζακύνθου.

«Οι παραλίες της Ζακύνθου είναι καθαρές. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, εχθές είχαμε δημοτικό συμβούλιο έχουμε ελέγξει τις παραλίες μας είναι πεντακάθαρες και έχουμε και 20% αύξηση τουρισμού. Τα λύματα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη ήταν από ένα ατύχημα που έγινε τον Ιούνιο ύστερα από πτώση ασφαλειών για 20 λεπτά. Έτσι έπεσαν λύματα βιολογημένα μεν όχι τελείως ξεκάθαρα. Αλλά αυτό έγινε για μισή ώρα. Φυσικά βγήκαν φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αλλά θέλω να τονίσω πως η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα και ο βιολογικός λειτουργεί κανονικά και με όλες τις προδιαγραφές».

Αυτές είναι οι ελληνικές παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία»

Όσον αφορά το θέμα με τη «Γαλάζια Σημαία» ο δήμαρχος Ζακύνθου εξήγησε πως η υποστολή από τις ακτές έγινε λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών αλλά και για κάποιες ομπρέλες.

«Μια αναστολή έχουμε για φέτος επειδή δεν είχαμε όλα τα κριτήρια. Είναι 36 κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για το θέμα αυτό. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με την οποία είμαστε σε επαφή και παρακολουθεί, μας είπε ότι δεν είχαμε ναυαγοσώστες αλλά δεν φταίμε εμείς φταίει το κράτος που δεν μας έδωσε έγκαιρα γιατί άλλαξε το καθεστώς από τρίμηνο σε τετράμηνο. Έχουμε κάνει πρόσληψη έχουμε βρει μόνο τέσσερις, δεν μπορούμε να τους γεννήσουμε και το άλλο δεν είχαμε ξαπλώστρες και δεν προσέχαμε τα κρινάκια όμως από το θέμα λυμάτων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το 2019 θα επανέλθουμε δριμύτεροι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις