Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μαχαίρι στις συντάξεις: Σχέδιο για να γλιτώσουν χιλιάδες συνταξιούχοι
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μαχαίρι στις συντάξεις: Σχέδιο για να γλιτώσουν χιλιάδες συνταξιούχοι

Επανυπολογισμός στις συντάξεις για αριθμό φορολογουμένων Ποιοι μπορεί να γλιτώσουν τις περικοπές – Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη Το μαχαίρι στις συντάξεις είναι δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι μόνο με τον επανυπολογισμό θα μπορέσει να τα βρει με τους δανειστές ωστόσο το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο. Έτσι, αναζητά τρόπους η μείωση να […]

Συνταξιούχος διαμαρτύρεται για τις συντάξεις

Επανυπολογισμός στις συντάξεις για αριθμό φορολογουμένων

Ποιοι μπορεί να γλιτώσουν τις περικοπές – Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη

Το μαχαίρι στις συντάξεις είναι δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι μόνο με τον επανυπολογισμό θα μπορέσει να τα βρει με τους δανειστές ωστόσο το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο.

Έτσι, αναζητά τρόπους η μείωση να περιοριστεί σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από ένα ποσό και πάνω.

Η ανατροπή που σχεδιάζει ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την έγκριση της τρόικας.

Κρίσιμη ημέρα για το ελληνικό χρέος – «Λύση ή ρήξη»

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, προβλέπει επανυπολογισμό μόνο στο ποσό που αφορά στις κύριες συντάξεις.

Αν και δεν διευκρινίζεται επακριβώς τι σημαίνει αυτό, διαρρέεται ότι με τον τρόπο θα γλιτώσουν τις μειώσεις περίπου 700.000 συνταξιούχοι.

Ουσιαστικά δεν θα υποστούν τις μειώσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο του 2018 όσοι συνταξιούχοι παίρνουν ποσά ως 800 ευρώ τον μήνα.

Με τον τρόπο αυτό για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση θα μπορέσει με το αφήγημα της προστασίας των πλέον αδύναμων να περάσει πιο εύκολα τις περικοπές.

13η σύνταξη, το αντίδοτο στις νέες μειώσεις

Προς το παρόν και όσο τα παραπάνω δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών οι συνταξιούχοι θα πρέπει να θεωρούν ως δεδομένο ότι θα υποστούν τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί, θα έχουν δηλαδή απώλειες μιας ως και τρεις συντάξεις τον χρόνο σε σχέση με τα σημερινά ποσά.

Αυτό που φαίνεται ως πιο πιθανό είναι τελικά η κυβέρνηση να καταφέρει να δώσει ένα ποσό στα τέλη του χρόνου στους συνταξιούχους, όπως έγινε και το 2016, το οποίο ήδη μέσω διαρροών έχει ονομάσει 13η σύνταξη, αν και θα είναι απλά ένα εφάπαξ βοήθημα και όχι επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις