Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κουβέλης για στρατιωτικούς: Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κουβέλης για στρατιωτικούς: Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο

Δεν δικαιολογείται η κράτησή τους, λέει ο Κουβέλης για τους δύο στρατιωτικούς «Είναι μια υπόθεση η οποία πρέπει να προσδιοριστεί στις πραγματικές της διαστάσεις. Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο από αυτό». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας με τους […]

Δεν δικαιολογείται η κράτησή τους, λέει ο Κουβέλης για τους δύο στρατιωτικούς

«Είναι μια υπόθεση η οποία πρέπει να προσδιοριστεί στις πραγματικές της διαστάσεις. Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο από αυτό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας με τους γονείς των δύο Ελλήνων.

«Είχα τη δυνατότητα να τους ενημερώσω για όλες εκείνες τις ενέργειες οι οποίες γίνονται αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, που αφορά στη σύλληψή τους και βεβαίως τη συνεχιζόμενη κράτησή τους», είπε ο κ. Κουβέλης.

Σημείωσε δε, πως «η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία, προκειμένου το αρμόδιο δικαστήριο της Τουρκίας να αποφασίσει για το αδίκημα το οποίο θα τους αποδοθεί».

«Θεωρούμε ότι το μεθοριακό επεισόδιο αφορά ενδεχομένως ένα αδίκημα το οποίο αν έχει τελεστεί, έχει τελεστεί χωρίς δόλο, χωρίς πρόθεση. Κατά συνέπεια πρέπει να οδηγηθεί η κρίση του δικαστηρίου στην απαλλαγή των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Τόνισε πως «δεν επιθυμούμε τη συνέχιση της κράτησής τους, η κράτησή τους δεν δικαιολογείται, παρά μόνο επιχειρείται να δικαιολογηθεί στο όνομα της σύνταξης του κατηγορητηρίου από την πλευρά της Τουρκικής δικαστικής αρχής».

Το ξέσπασμα της μάνας του λοχία Κούκλατζη στον Κουβέλη (vid)

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως «…διεκδικούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σύντομα να οδηγηθεί στην κρίση του δικαστηρίου η συγκεκριμένη υπόθεση με τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις που πράγματι έχει, μη επιδεχόμενες περαιτέρω διεύρυνση των όσων αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο γεγονός».

Χαρακτήρισε καλές τις συνθήκες κράτησης των δύο στρατιωτικών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να βραδύνει ο χρόνος παραμονής τους στις φυλακές της Τουρκίας».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική, υπηρετεί την ειρήνη αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει συγκεκριμένα, σταθερά και σθεναρά ότι υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία προκύπτουν μέσα από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Έβρος: «Κραυγή» αγωνίας από τους γονείς του λοχία Κούκλατζη

Η χώρα μας υπηρετεί με σταθερότητα την ειρήνη, αποκρούει τις οποιεσδήποτε εντάσεις προκαλούνται από τη γείτονα χώρα και δεν συμμετέχει στην κλιμάκωση αυτών των εντάσεων. Προστατεύουμε, υπηρετούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Είχε προηγηθεί διάλογος του υπουργού με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, με τον κ. Κουβέλη να τους λέει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι πονάτε, είσθε γονείς. Όλοι πονάμε, πολύ περισσότερο εσείς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις