Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδονησία: Σηκώνουν τα χέρια οι διασώστες-λήξη των ερευνών
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Σηκώνουν τα χέρια οι διασώστες-λήξη των ερευνών

Εντολή τερματισμού των ερευνών, που έπονται του φονικού σεισμού ο οποίος έλαβε χώρα στην Ινδονησία, έδωσαν οι αρχές της χώρας σήμερα. Το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στην περιοχή της πόλης Παλού, στην νήσο Σουλαουέσι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 5.000 ανθρώπων.  «Οι επιχειρήσεις έρευνας και […]

Εντολή τερματισμού των ερευνών, που έπονται του φονικού σεισμού ο οποίος έλαβε χώρα στην Ινδονησία, έδωσαν οι αρχές της χώρας σήμερα. Το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στην περιοχή της πόλης Παλού, στην νήσο Σουλαουέσι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 5.000 ανθρώπων. 

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τα θύματα θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα», δήλωσε στο AFP ο Μπαμπάνγκ Σούριο, ο οποίος είναι υπεύθυνος των ερευνών στην Παλού.

Η Παλού βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Σουλαουέσι, και τα περίχωρά της υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες από 2.000 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, αλλά οι αρχές κάνουν λόγο για 5.000 αγνοούμενους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει την κατάσταση ως έχει σε δύο περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Παλού, τις Πετόμπο και Μπαλαρόα, οι οποίες αφανίστηκαν από την καταστροφή αυτή.

Περίπου 200.000 άνθρωποι χρήζουν επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τη φυσική καταστροφή και έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς κοντά στα σπίτια τους που έχουν καταστραφεί.
Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την καταστροφή αυτή της 28ης Σεπτεμβρίου ανέρχεται στους 2.045. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις