Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Θα έμαθε πως δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ»: Στο στόχαστρο ξανά ο Πολάκης – Οργή για το «δεν είναι καταστροφή οι 39 νεκροί»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα έμαθε πως δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ»: Στο στόχαστρο ξανά ο Πολάκης – Οργή για το «δεν είναι καταστροφή οι 39 νεκροί»

Πάλι προκάλεσε ντόρο με τη συμπεριφορά του ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά υποτιμώντας τους θανάτους από τη γρίπη στη χώρα μας «Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», […]

Παύλος-Πολάκης-5.jpg

Πάλι προκάλεσε ντόρο με τη συμπεριφορά του ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά υποτιμώντας τους θανάτους από τη γρίπη στη χώρα μας

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», δήλωσε ο κ. Πολάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο kontra, όταν ρωτήθηκε για το κύμα της γρίπης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας.

Τουλάχιστον 38 νεκροί, είχαν καταγραφεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και γιατρού, με αφορμή την εποχική γρίπη, παρέπεμψαν αμέσως στο τραγικό συμβάν του περασμένου καλοκαιριού όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μέσα σε λίγη ώρα στο Μάτι.

Τότε ο κ. Πολάκης είχε πει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ πως οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα του αποτελεσματικού κράτους. Κι αργότερα, είχε σπεύσει να αναρτήσει δημοσιεύσεις για τους εκατοντάδες νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κάνοντας μάλιστα και θετική αποτίμηση από τη σύγκριση των θυμάτων στη χώρα μας με τον αριθμό των θυμάτων στις ΗΠΑ.

Αντιδράσεις από ΝΔ, Το ποτάμι και τον ΙΣΑ 

«Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν από γρίπη, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι «δεν έγινε και καμιά καταστροφή».

«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και σχετίζεται με τη δημόσια υγεία να αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, και πρόσθεσε: «Αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία, προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι».

Οι πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα τον κατακεραυνώνουν.

«Πάνε και πεθαίνουν από γρίπη για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Πολάκη, αλλά τους λέει “σας έχω”», γράφει κάποιος παραπέμποντας και σε πρόσφατη επίθεση του υπουργού προς δημοσιογράφους, ενώ άλλος σχολιάζει για το «δεν είναι και καμιά καταστροφή», πως «μάλλον έμαθε πως δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθούν ενδεικτικά tweets για το θέμα: 

Με βρισιές απαντά ο Πολάκης

Με ύβρεις απαντά ο Παύλος Πολάκης στον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του για την επιδημία της γρίπης εξαιτίας της οποίας 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Ζούμε μια έξαρση της γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή», είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Kontra News, μιλώντας για την έξαρση της γρίπης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του, ο κ. Πολάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, επιτέθηκε εκ νέου στους δημοσιογράφους και υπεραμύνθηκε της θέσης του. Εκανε λόγο για δημοσιογράφους της πεντάρας και υποστήριξε ότι δαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις