Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε σκληρή συμμορία Ρομά – Ληστείες, βιασμός, άγριο ξύλο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε σκληρή συμμορία Ρομά – Ληστείες, βιασμός, άγριο ξύλο

Του Πέτρου Καρσιώτη Χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών, έβλεπαν ποιος απαντούσε, έπιαναν «φιλική κουβέντα», δήθεν ζητώντας πληροφορίες και καταλάβαιναν πόσοι ήταν στο εσωτερικό και τις περισσότερες φορές επανέρχονταν. Πιστοποιούσαν ότι ήταν μόνοι ηλικιωμένοι ή κοπέλες Ιδιαίτερα όταν αντιλαμβάνονταν από την πρώτη φάση του σχεδίου ότι στο σπίτι βρίσκονταν μόνοι ηλικιωμένοι η νεαρές κοπέλες. Επανέρχονταν και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών, έβλεπαν ποιος απαντούσε, έπιαναν «φιλική κουβέντα», δήθεν ζητώντας πληροφορίες και καταλάβαιναν πόσοι ήταν στο εσωτερικό και τις περισσότερες φορές επανέρχονταν.

Πιστοποιούσαν ότι ήταν μόνοι ηλικιωμένοι ή κοπέλες

Ιδιαίτερα όταν αντιλαμβάνονταν από την πρώτη φάση του σχεδίου ότι στο σπίτι βρίσκονταν μόνοι ηλικιωμένοι η νεαρές κοπέλες.

Επανέρχονταν και αυτή τη φορά έδειχναν όλη τους την αγριότητα.

 Χτυπούσαν βάναυσα τα θύματά τους 

«Πατούσαν τους ηλικιωμένους στα κεφάλια» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που χειρίστηκαν την υπόθεση εξάρθρωσης της σκληρής συμμορίας με τη σύλληψη επτά Ρομά.

Βίασαν 21χρονη κοπέλα

Το ίδιο έκαναν και στις νεαρές κοπέλες. Μία δε από αυτές για την οποία κατάλαβαν με το χτύπημα του κουδουνιού ότι είναι μόνη στο σπίτι, επανήλθαν και όπως κατάγγειλε η ίδια τη βίασαν και τη λήστεψαν!

Δεν έκαναν πίσω ούτε όταν άρχονταν μετά από ληστρικές επιθέσεις αντιμέτωποι με αστυνομικούς.

Και επιθέσεις κατά αστυνομικών

Σε δύο περιπτώσεις, που βρέθηκαν να ακολουθούνται από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν ανέπτυξαν ταχύτητα να διαφύγουν αλλά επιχείρησαν να τραυματίσουν βαριά (!) τους αστυνομικούς.

Έπεσαν, λένε οι αξιωματικοί, πάνω τους με ελιγμούς, ρίχνοντάς τους κάτω με κίνδυνο την ίδια τη ζωή των αστυνομικών.

 Σε Αττική οδό και Σπάτα 

Μια τέτοια αιματηρή επίθεση εκτυλίχθηκε στην Αττική Οδό και μια άλλη στα Σπάτα, γι αυτό πέρα από τις τουλάχιστον δέκα ληστείες σε σπίτια κατηγορούνται και για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών.

Δρούσαν εδώ και ένα χρόνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, εδώ και ένα χρόνο, συνέστησαν  εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Κατόπτευαν πρωί – μεσημέρι σπίτια – στόχους

Πρωινές και μεσημβρινές, κυρίως, ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν οικίες-υποψήφιους στόχους.

Ασκούσαν πάντα βία

Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε αθέατο σημείο και εισέρχονταν αιφνιδιαστικά σε αυτές, ακινητοποιώντας στη συνέχεια τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Κατόπιν ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Καταυλισμοί Αχαρνών και Άνω Λιοσίων τα ορμητήριά τους

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμούς στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, ενώ είχαν εντάξει στο δρομολόγιό τους το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, μέσω του οποίου προσέγγιζαν ή διέφευγαν από τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνταν, λόγω της δυνατότητας που προσέφερε για ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Χτυπούσαν ηλικιωμένους και κοπέλες

«Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους», ανακοίνωσε η Αστυνομία «ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά την τέλεση των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τους οποίους δε δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας. Μάλιστα σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους».

Τα κλοπιμαία στους κλεπταποδόχους

Σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, τα μέλη της ομάδας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Απίστευτο: Τους είχαν ξαναπιάσει το 2014 για ληστείες

Με το στόμα… ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους επτά. Τους… ίδιους, στα ίδια σπίτια των καταυλισμών είχαν συλλάβει και το 2014 και τα ίδια αδικήματα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις