Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε η συμμορία Ρομά “2ης γενιάς”- Με τη βοήθεια της ΕΚΑΜ (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε η συμμορία Ρομά “2ης γενιάς”- Με τη βοήθεια της ΕΚΑΜ (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία Ρομά «δεύτερης γενιάς», όπως αποκαλείται από την Αστυνομία, εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή, όπως έχει επισημάνει η Alphafreepress, ομάδας της ΕΚΑΜ, λόγω της επικινδυνότητας των μελών της. Αρχηγός εμπλεκόμενος στην πρώτη συμμορία των Ρομά Τα μέλη της με αρχηγό έναν από τους εμπλεκόμενους στην πρώτη πολυδαίδαλη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία Ρομά «δεύτερης γενιάς», όπως αποκαλείται από την Αστυνομία, εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή, όπως έχει επισημάνει η Alphafreepress, ομάδας της ΕΚΑΜ, λόγω της επικινδυνότητας των μελών της.

Αρχηγός εμπλεκόμενος στην πρώτη συμμορία των Ρομά

Τα μέλη της με αρχηγό έναν από τους εμπλεκόμενους στην πρώτη πολυδαίδαλη συμμορία των Ρομά με τα περισσότερα από 2.000 χτυπήματα σε σπίτια για αρπαγή των χρηματοκιβωτίων-είχε αφεθεί με περιοριστικούς όρους- διέπρατταν κλοπές σε οικίες, ληστείες σε βάρος των ενοίκων τους και κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Τουλάχιστον 31 κλοπές και 2 ληστείες

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης έχουν διαπράξει, μέχρι στιγμής 31 κλοπές από οικίες, 2 ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο.

Ζούσαν πολυτελώς σε ακριβά σπίτια

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

  • Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία,
  • σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι,
  • προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Φορούσαν πάντα κουκούλες

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

 

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των (19.860) ευρώ,
  • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • (21) χρυσές λίρες και (2) φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα,
  • (27) ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
  • (2) κυνηγητικά όπλα,
  • πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις