Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Βασίλη Στεφανάκο
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Βασίλη Στεφανάκο

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ στον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε στο παρελθόν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης εκβιάσεων και πλήθος άλλων αδικημάτων και ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016, αφού είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες, έβαλαν σε ενέργεια το […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ στον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε στο παρελθόν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης εκβιάσεων και πλήθος άλλων αδικημάτων και ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016, αφού είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες, έβαλαν σε ενέργεια το σχέδιο, καθώς παρακολουθούσαν τον Βασίλη Στεφανάκο ενώ έφευγε από το σπίτι του, επί της λεωφόρου Αθηνών.
Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, φορούσαν κράνη και στον αριθμό 302 της λεωφόρου, στη θέση Παλατάκι, πλησίασαν το αυτοκίνητο.

Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας άνοιξε πυρ κατά ριπάς και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο χώρο μετρήθηκαν τουλάχιστον είκοσι δύο σφαίρες από αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος επίσημα εμφανιζόταν και υποστήριζε πάντα για τον εαυτό του ότι ήταν ένας έντιμος επιχειρηματίας με μάντρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, εφέρετο από αστυνομικούς που ερευνούσαν τα συμβαίνοντα στο χώρο της νύχτας ως αρχηγός μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες «νονών» της νύχτας.

Ήταν η «ομάδα του Χαϊδαρίου»

Μεγάλη αντίπαλος αυτής της ομάδας των ατόμων που κατηγορήθηκαν για εκβιάσεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων ήταν η αντίστοιχη “ομάδα της Ελευσίνας”.

Οι ίδιοι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι οι αρχηγοί των δύο ομάδων επιδόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε έναν ανελέητο πόλεμο στον οποίο έπεσαν νεκροί πολλά άτομα που στελέχωναν τις συμμορίες.

Κάθε φορά που έμπαινε στο στόχαστρο άτομο από τη μία συμμορία και δολοφονείτο σε ενέδρα, σε λίγο καιρό ερχόταν η «απάντηση» από την άλλη πλευρά με άλλη δολοφονία.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος τάχθηκε σε πολλές συνεντεύξεις τους με το μέρος των εξντιεξουσιαστών και πάντα κατά του Κράτους, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Στον Βασίλη Στεφανάκο η Αστυνομία είχε αποδώσει μεταξύ άλλων αρχηγικό ρόλο στις δραστηριότητες της GreekMafia.

Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ο διάσημος έγκλειστος, φερόταν από την αστυνομία να έχει «ρόλο» πίσω από εναέριες αποδράσεις και δολοφονίες.

Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου είχε προκαλέσει ανησυχία στους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών, καθώς ο μέχρι πρότινος βαρυποινίτης είχε πολλά ανοικτά «μέτωπα» με άλλες, αντίπαλες, σκληρές φυσιογνωμίες της ελληνικής μαφίας.

Όταν έγινε αποφυλάκισή του Στεφανάκου τον Αύγουστο του 2016 οι αστυνομικοί επισήμαιναν πως σχετικά πρόσφατα έχει αποφυλακιστεί και ο φερόμενος «αρχηγός της Ελευσίνας» με τον οποίο είχαν… ανοικτούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις